Alman Federal Meclisi’ndeki bir etkinlikte konuşan Sol Parti (Die Linke) Meclis Grup Başkanı Sahra Wagenknecht, Erdoğan’ın “Böyle devam ederse hiç bir Avrupalı güvenle, huzurla sokağa adım atamaz” sözlerine sert tepki gösterdi.

Erdoğan’ın sözlerinin açıkça ‘terörizme çağrı’ olduğunun altını çizen Wagenknecht, “Bunu söyleyen bir terörist. Başka  birşey değil” diye konuştu. Wagenknecht, konuşması sırasında Erdoğan için ‘terörist başı’ nitelemesinde bulunması da dikkat çekti.

ERDOĞAN’IN DIŞ POLİTİKASI NAZİ ALMANYASI’YLA BENZERLİK GÖSTERİYOR

Tayyip Erdoğan’ın Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine yönelik Nazizm ve terörizm suçlamalarına tepkisini dile getiren Sahra Wagenknecht, Türkiye’nin dış politikasının Nazi Almanyası’nın politikalarıyla benzerlikler gösterdiğini vurguladı.

Wagenknecht, Erdoğan’ın ülke dışında ‘azınlıklar yaratarak’, daha sonra bu azınlıklar üzerinden kendi şiddet, jeopolitik ve şantaj politikasını kurmaya çalıştığını söyledi.

MERKEL’E SUÇ ORTAKLIĞI ELEŞTİRİSİ

Katliam ve baskı politikalarına rağmen Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Erdoğan’a ‘destek vermekten’ çekinmemesini sert dille eleştiren Sahra Wagenknecht, Merkel’in en son Şubat ayında Türkiye’ye gittiğini hatırlattı. Wagenknecht, “bunu yaparsanız suç ortağı olursunuz” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr