RedHack, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın e-postalarını sızdırmayı sürdürüyor. RedHack'in Twitter'daki hesapları aracılığıyla yayınlanan e-postalardan birinde Almanya merkezli Baliqa Invest şirketinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 'gizli görüşme' talebi yer alıyor.

Şirket temsilcisi Josef Bauer imzalı e-postada, Katar'daki Doha metrosuyla ilgili bir Türk - Alman konsorsiyumunun kurulması konusunda damat Berat Albayrak'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 'gizli' bir görüşme ayarlanması isteniyor.

PETROL OFİSİNİN SATIŞI

Petrol Ofisi'nin satışıyla ilgili teklifleri olduğunu da dile getiren Josef Bauer, "Bavarya Başbakanımız geçtiğimiz Cuma misafirinize bir mektup yazdı ve bu mektup başka şeylerin yanı sıra “Metro Doha” ile ilgiliydi. Bir Türk-Alman konsorsiyumu ideal olacak ve Katar’a büyük faydalar sağlayacaktır. Bu noktada Katar’ı birlikte destekleyebiliriz" ifadelerini kullanıp, bu kanaldan daha fazla detay veremeyeceğini söylüyor.

E-postada şu ifadelere yer verilmiş:

Sayın Bakan Dr. Albayrak, takdir edersiniz ki bu bilgilendirme kanalıyla daha fazla detay vermem mümkün değil. Bu nedenle sizden Afrika gezinizin ardından Sayın Cumhurbaşkanı ile gizli bir görüşme için tüm etkinizi kullanmanızı rica ediyorum.

Bu toplantı mümkün olan en erken zamanda gerçekleşmeli ve ne olursa olsun Suudi Kralı’nın Mart ortasındaki Moskova ziyaretinden önce yapılmalı. Sahip olduğum bilgilerin Cumhurbaşkanı ve siz açısından için değerli olacağı konusunda sizi temin ederim.

Özellikle Cumhurbaşkanınızın Körfez ülkelerindeki büyük itibarı ve etkisi, Türkiye’de Almanya ile ortak stratejik projelerin gerçekleşmesi konusunda yardımcı olacak ve her iki tarafın da yararına olacaktır.

Yanıtınızı almaktan büyük mutluluk duyacağım ve bir sonraki toplantımız için sabırsızlanıyorum.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr