Der Spiegel'in haberine göre, Alman Dışişleri Bakanlığı Türkiye kökenli milletvekillerine güvenlikleri için garanti verilemeyeceğinden dolayı bir süre Türkiye'ye gitmemelerini tavsiye etti.

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU), Sosyal Demokrat Parti (SPD), Sol Parti ve Yeşiller'den toplam 11 Türkiye kökenli milletvekili 'Ermeni soykırımı' karar tasarısına “evet” oyu vermişti. Bu milletvekilleri oylamadan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “kanı bozuk” olarak nitelendirilmiş ve ölüm tehditleriyle karşı karşıya kalmışlardı.

“BİZ TÜRKİYE'NİN UZANTISI DEĞİLİZ”

“Yakın zamanda Türkiye'ye uçamayacağınızı bilmek dehşet verici” diyen SPD'li Aydan Özoğuz tepkisini “Erdoğan bizim Türkiye'nin bir uzantısı olmadığımızı kavramalı” sözleriyle dile getirdi.

Der Spiegel, bazı diğer Türkiye kökenli milletvekillerinin de Türkiye'ye gerçekleştirmeyi planladıkları iş ya da tatil amaçlı seyahatlerini iptal ettiklerini öne sürdü. Habere göre, bir milletvekili de yazlıklarında konaklayan ailesini güvenlikleri için bir otele yerleştirdi.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığı habere göre, Ermeni soykırımı tasarısının mimarlarından olan Yeşiller Partili milletvekili Cem Özdemir'in de çok sayıda ölüm tehdidi aldığı bildirildi. Özdemir endişelerini şöyle ifade etti: “Tabii ki birisi aklını kaçırıp kendi adaletini kendi sağlamaya kalkarsa ne olur diye kendime sormuyor değilim”.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr