Çin'in Anhui eyaletinin başkenti Hefei'de düzenlenen protokol törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Çin Hükümet yetkilileri ve Anhui eyaleti temsilcileri katıldı. Anhui eyaletinin başkenti Hefei Belediyesinin de ziyaret edilerek, kurulması planlanan TurkTown ile ilgili niyet mektubunun imzalandığı protokol ile iki şehir arasında ticaret, yatırım, turizm, kültür-sanat ve eğitim alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Protokol sonrası, Çin’deki temaslarını resmi Twitter hesabı üzerinden de paylaşıp temaslar hakkında bilgi veren Karaloğlu’nun bir paylaşımı ise dikkat çekti. Çin’in geleneksel kıyafetleriyle bir tahtın üzerinde çekilmiş fotoğrafının altına “Bütün Çin’i selamladım, Antalya’ya davet ettim” diye yazdı.

ANTALYA’DA ALKOL VE İÇKİ YASAĞI

Antalya’da geçtiğimiz günlerde açık alanda alkol tüketimi yasaklanmıştı. Yasak, sosyal medya başta olmak üzere ülke gündeminde geniş yer kaplamış ve ‘Turizmi bitirecek karar’ olarak yorumlanmıştı. Tartışmalarla ilgili olarak Antalya Valiliği’nden, “Bu güzel kentin ülkemiz adına üstlendiği misyonun, turizm açısından taşıdığı önemin ve diğer hassasiyetlerin farkında olan ve bunun gereğini yerine getiren bir yönetim anlayışı çerçevesinde ve tamamen mevcut yasalardaki düzenlemeler ışığında alınan bahse konu kararın, bir yasaklama değil, aksine insanlarımızın rahatsız edilmeyecekleri bir ortamda ve özgürce yaşamalarını sağlamayı hedeflediğini tekraren vurgulamak isteriz. Ayrıca kararda her şey açık ve net olmasına rağmen ‘Antalya'da turizmi bitirecek karar’, ‘Alkol içmeyi yasaklayan karar’ gibi başlıklarla haberleştirilmesini, habercilik etiği açısından doğru bulmadığımızı ifade ederiz. ” ifadeleri kullanılarak bir açıklama yapılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr