Sabıkalı olan mağdur sanık Hacı Veli Kalalı'na ise, 2 ay hapis cezası verilirken, alışveriş merkezi içindeki bıçaklama anları da, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, geçen yıl 9 Aralık’ta merkez Melikgazi İlçesi'ne bağlı Hunat Mahallesi'ndeki bir AVM’de meydana gelen olayda, iddiaya göre, alkollü olan Hacı Veli Kalalı, bankın üzerinde oturan Haydar Küçükodabaşı’na laf attı. Bunun üzerine oturduğu yerden kalkan Küçükodabaşı, Kalalı ile bir süre konuştu. Ardından oturduğu yere geri dönen Haydar Küçükodabaşı’nın yanından ayrılan Hacı Veli Kalalı, el hareketi yaparak tekrar sözlü tacizde bulundu. Bunun üzerine, Kalalı’nın yanına ikinci kez giden Küçükodabaşı, burada kavgaya tutuştuğu genci, karın ve göğsünden 6 yerinden bıçakladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen 112 acil sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi ardından yaralı, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Kavgadan sonra olay yerinden kaçtıktan sonra merkez Kocasinan İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yakalanan Haydar Küçükodabaşı ise, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Haydar Küçükodabaşı ile tedavisinden sonra hastaneden taburcu edilen Hacı Veli Kalal’ın avukatı hazır bulundu. Mahkemedeki ifadesinde, suçsuz olduğunu ileri süren ve tahliyesini talep eden Haydar Küçükodabaşı öldürme kastının olmadığını savundu. Yapılan yargılama sonucunda, mahkeme heyeti sanık hakkında, ‘Öldürmeye teşebbüs’ suçundan 8 yıl 1 ay hapis cezası, ayrıca 3 bin TL adli para cezası verirken, mağdur sanık Hacı Veli Kalal ise, Küçükodabaşı’na yönelik basit yaralama suçundan, 2 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr