Kahramanmaraş’ta, 27 bin Suriyeli mültecinin barındığı çadır kentin, Başbakanlık genelgesi ve valilik kararıyla Alevi Bektaşi inancına bağlı yurttaşların yaşadığı Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Sivricehüyük Köyü’ne taşınması için yapılan konteynır kent inşaatına, CHP’li vekiller, muhtarlar ve bölge halkı direniyor.

27 bin Suriyeli sığınmacının barındığı çadır kentin, 6’sı Alevilerin 2’si Sünnilerin yaşadığı köylere yapılacak olmasına tepkiler devam ediyor. Yöre halkı, sivil toplum örgütleri, dernekler ve muhtarlardan oluşan ‘Maraş yaşam platformu’ inşaat sahasında iş makinelerinin girmemesi için çadır kurarak nöbete başladı. Platform adına açıklamada bulunan Salman Akdeniz; çadır kentle ilgili hiçbir yasal düzenlemenin olmadığını belirterek “Burası ikinci bir Cerattepe olacak, yasal mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Olası müdahaleye karşı eski mera alanı olan inşaat sahası girişini traktörlerle kapatan yöre halkına destek dün CHP, HDP ve sivil toplum kuruluşlarından geldi. İnşaat sahasında bir araya gelen topluluk tepkilerini halay çekerek gösterdiler ve daha sonra basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında konteyner kentin, çoğunluğunu Alevilerin oluşturduğu bölgede huzursuzluğa neden olduğu belirtildi.

‘Alevi düşmanlığı’

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, bölgede yaşlaşık 5 bin Alevi Bektaşi inancına sahip vatandaşın yaşadığı vurgulayarak “Gelenlerin nüfus cüzdanı yok, IŞİD’çiler mi teröristler mi, ne oldukları belli değil. Alevi köyünün ortasına böylesi bir kampın kurulması ikinci Maraş katliamına davet demektir. Bu bir cinayettir. Alevi düşmanlığıdır” diye konuştu. CHP’li vekiller haklarını demokratik yollardan arayacaklarını belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr