Vali Münir Karaoğlu, Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan'ın açığa alınmasıyla Antalya'da İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınan mülki idare amiri sayısının 4'e çıktığını belirtti.

Vali Karaloğlu "İlk grupta açığa alınan 3 mülki idare amiriyle ilgili gözaltı kararı vardı. Bunlardan Vali Yardımcısı Bilal Çelik ve Serik Kaymakamı Rıfat Altan tutuklandı. Eski Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ise halen firari olarak aranıyor" dedi.

Antalya'da adli ve idari yönden işlem yapılan kamu çalışanı sayısının 2 bin 624'e yükseldiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, şoruşturmalar kapsamında şu ana kadar Antalya'da 1340 kişinin görevden uzaklaştırıldığını, 1213 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini, 256 kişinin tutuklandığını, 149 kişinin de arandığını kaydetti.

MANAVGAT'TA 5 TUTUKLAMA

Manavgat'ta darbe girişimi soruşturması kapsamında farklı tarihlerde gözaltına alınan 6 kişinin işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden muhasebeci Hasan Ünal, kapatılan özel bir okulda öğretmenlik yapan Kadri Sönmez, Mustafa Ünal, Ahmet Bilgiler ve Mehmet Acar tutuklanırken, esnaf Eyüp Şahin ise ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şüpheliler Alanya Cezaevi'ne gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr