MHP’de olağanüstu kurultay süreciyle başlayan ve genel başkan adayı Meral Akşener’in düzenlediği “alternatif bayramlaşma” ile devam eden tartışma her geçen gün alevleniyor. 4 genel başkan adayının, Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın gerçekleştirdiği toplantıdan, 19 Haziran’da gerçekleştirilen olağanüstü tüzük kurultayı için Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği “ihtiyati tedbir” kararını nöbetçi mahkemeden kaldırma yoluna gidilmesi hamlesi çıktı.

Genel merkez ise 4 genel başkan adayından sadece biri için, Meral Akşener için disiplin düğmesine bastı. MHP yönetiminin sadece Akşener için böyle bir hamlede bulunmasının en önemli nedenini ise düzenlediği ve kavgalara da sahne olan “alternatif bayramlaşma.” Genel merkez, Akşener’in “tüm uyarılara karşın bu bayramlaşma programını gerçekleştirerek, partinin birliği ve bütünlüğünü bozduğu gerekçesiyle” Akşener’i “partiden tedbirli ihraç” istemiyle bu hafta sonuna kadar disipline sevk edecek. Diğer genel başkan adayları ile ilgili ise “bayramlaşmaya katılmadıkları” gerekçesiyle disiplin işlemi başlatmayacak.

Bu durumda MHP’de muhalefetin istediği gibi ağustos ayında bir olağanüstü kurultay daha toplanırsa, bu kurultayda Akşener’in genel başkanlık adaylığı da zora girmiş olacak. Akşener ile birlikte, edinilen bilgiye göre, partideki 20 kişi hakkında da disiplin sürecinin başlatılacak. Genel merkez yönetimi bu 20 kişiye ilişkin bilgi vermezken, bunların birçoğunun “daha önce yaptıkları açıklamalarla Genel Başkan Bahçeli’ye hakaret ettikleri” gerekçesiyle üst kurul delegeleri olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr