Akşener'in konuşmalarından satır başları şöyle:

'Yargıtay'ın kararının bugün açıklanacağını beklemiyordum' diyen Akşener'in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

MHP'liler seçimde HDP'nin gerisine düşmeyi sindirememiştir. Biz büyük kurultayın MHP'nin iç işi olduğunu düşünmüştük.

AKP'lilerin en büyük özellikleri anket yaptırmalarıdır. Ben de devamlı anket yaptırıyorum. Yapılan kamuoyu araştırmalarında yüzde 25 oy oranı çıkıyor. İzmirliler, hiçbir sıfatım olmamasına rağmen Gündoğdu Meydanı'nı doldurdular. Ben seçim çalışması yapıyor gibi dolaşıyorum.

MHP'YE YAPILAN ADALETSİZLİK

Adalet Bakanı'nın bizatihi müdahale ettiği adaletsizlik yaşadık. Gemerek ve Tosya kararlarıyla ilgili zaten bir hukuksuzluk var. İcra müdürünün kararıyla kongremiz iptal edilmiş oldu. Önceden parasının ödendiği bütün otellere, Ankara Emniyet Müdürlüğü Valiliğin emriyle delegelerin otelde kalmasına müsaade etmeyeceksiniz denildi. 10 bin kişiden fazla insan ve 728 delege. Karşımızda bulunan polislere kötü bir slogan atılmadı. Büyük bir olgunluk içinde o kalabalık dağıldı. Biz ülkücülere demokratik bir hak arayışını gösterdik ve umut olduk.

AKP'NİN KENDİ İÇ İŞİ

Biz kongre yapmaya çalışırken AK Parti'nin kendi iç işi olmuşuz.

Herkesin bildiği bir şey vardır ki Meral Akşener sözünde durur. Kongreye nasıl gidileceğini konuştuk, nasıl dönüleceğini konuşmadık. Karar verilmiş olsaydı, uyardım. Aslında sabaha kadar kalacaktım, fakat bir grup geldi, 'uzatmayalım, yeter' dedi.

'CEMT' İDDİALARI

'Cemaat desteği' iddiaları hakkında, 2012'de Koray Aydın'a denildiği gibi bana da aynısı deniliyor. Şimdi 'paralel' oldu biliyorsunuz. Bir numaralı koltuğa aday olursanız her türlü suçlama olur. Bizlere paralel diyenlerin kendisi yamuk. 'İllerde cemaat destek veriyor' sözü daha incitici. Hiçbir aday arkadaş hakkında incitici tek bir kelime söylemedim. Nezaket ve saygı diline o kadar dikkat ettim. Türkiye, saygısız siyasetçilerin hegomonyasına girdi. Türkiye'nin adalete ihtiyacı var. Bunun içinde nezaket ve saygı diline ihtiyaç var.
Çok iri yarı söz söylendiğinde ileride, yol, su ve elektrik olarak dönecektir.

Ben AKP'nin ilk kuruluş yıllarında olumsuzlukları gördüm ve döndüm. Eğer kalıp devam etseydim çok önemli makamlarda olurdum. 7 Haziran'dan sonra AKP bana bakanlık teklif etti. Kabul etseydim şimdi Tuğrul Türkeş'in bulunduğu koltukta olabilirdim. MHP, Türkiye'de iktidar olma potansiyeline sahiptir.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu beni çatı aday olarak düşünmüş, Bahçeli bu teklifi reddedip Ekmeleddin İhsanoğlu'nu öne sürmüştü. Bahçeli bunun cevabını vermelidir.

'GENEL MERKEZİMİZDE İKTİDAR OLMAKLA İLGİLİ SORUN VAR'

Genel merkezimizde iktidar olmakla ilgili bir sorun var. Bizim iki meselemiz var. Evet biz koltuk meraklısıyız. Başbakanlıkta istiyoruz, Cumhurbaşkanlığı da istiyoruz. Bakanlar Kurulu'nu da istiyoruz. Bunu istersiniz millet teveccüh gösterirse olursunuz. İktidar olmak istemiyorsanız niçin siyaset vardır. Siyasi partiler yönetme iddiaları ile vardır. Biz buna inanıyoruz. 

Adaylığımda 1 Kasım seçim sonuçlarının getirdiği travmatik sonuç neden oldu. Bu sonuç tartışılması gereken bir sonuç. Nasıl olur da 40 milletvekili, 2 milyon aday gider tartışılması lazım. Orada bir inatlaşma başladı. Sonra çok incitici çok çirkin söylemler dile geldi. Delegelerimiz çeşitli iftiralara uğradı. Asıl olan şu. Bir başarı olmuş olsaydı ortada hiç kimse tartışamayacaktı. Bir başarısızlık var ortada. Demin söyledim. İktidar olunmak istenmiyormuş. Bugün ilk seçimde iktidar olacağım dedikten sonra birden bire iktidarın ne kadar kötü bir şey olduğu söylendi. Gencecik bir insan imza verdi il teşkilatı kapatıldı. Bu bir bedel. 549 imzayı siz nasıl yok sayarsınız. Bugün Yargıtay bir karar verdi. Şimdi uydular.

'Nasıl olur da 5 ayda 40 vekil gider?' Bunun tartışılması lazım. Ortada bir başarı olsaydı kimse tartışamayacaktı.

MHP'DE KONGRE YANITI

Sayın Bahçeli dediki seçimli kongre yapacağım. Yapamıyor. Çağrı heyeti gereğini yapacak. Diyelim ki bütün arkadaşlar uydular. Bu çağrıyı bir yumuşama olarak ortaya konuşsa yapılacak şey şudur. Çağrı heyetiyle birlikte 3 kişilik bir alt heyet var. Genel merkezimizde buraya bir temsilci gönderirse kongreye gideriz. Diğeri olamaz. Çağrı heyeti yapmak zorunda aksi takdirde hapis yatarlar. 

EŞİNE BAĞIRDI MI?

Eşim ısrar edince oğluma dönüp "oğlum al babanı" dedim. Sesim hızlandırıldı. Benim için dava kocadan önemliymiş. Bir kadından çok çekindim o da kayınvalidem.

ABDULLAH ÇATLI İLE AYNI DÜĞÜNDE MİYDİ?

Ben rahmetliyle tanışmadım. 94 yılıydı, yeni başkan adayıydım ve kaybettim. O yıllarda bir düğüne gittim. Çatlı'nın orada olduğunda haberim yok. Milletvekili ve bakan da değilim. Biz kendi tanıdıklarımızla oturduk. Sonradan yıllar geçti. bir televizyon kanalında gördüm. Anladım ki o arkadaşımızın düğünüymüş.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr