Meral Akşener katıldığı Tv programında gündeme dair soruları yanıtladı.

 19 Haziran'da ne oldu?

"Birinci sınıf Hukuka Giriş'i okumamış gibi davranıyorlar. Hakim arkadaş bir kere geçici görevlendirildi. Gerekçelerimizi sunduk. akyurt'te pek çok kongre yapılmış. Arenada merkez ilçe değil. Türkiye'deki siyasi partiler o zaman sadece Çankaya'da yapabilirler.

CHP, AKP ve pek çok partiyi inceledik. Salt çoğunluk olarak kabul ediyorlar kongreye gidiş sürecini. MHP'de 249 imza toplasanız da kurultaya gidemezsiniz diyor. Anayasa'ya aykırı bir durum bu.

Yargıtay Başsavcılığı tüzük değiştirmelerini yanlızca tescil etmekle yükümlü. Bizi tescil etmedi. Bir delegemiz bu bana zarar veriyor dedi.
 
Biz 2002'den beri arınmayı bitiremedik.Oluşturduğumuz yeni tüzükle  Bu keyfi silmeyi ortadan kaldırdık. Arkadaşlarımızın görüşlerine saygı duyuyorum.Dolayısıyla üst kurul delegemizin tamamına demokratik seçme seçilme hakkının, genel başkanının istediğinde güle güle diyemeyeceği bir tüzük bu. Bunlar üzerinden deseler ki tedbir aldık bunu anlayabileceğiz.

Yüzde 25'lik beklenti var ben kazandığım takdirde. Yüzde 25 gibi rakamla başlıyoruz. Böyle olunca tek başına iktidar, başkanlık, partili başkanlık çıkmıyor.

Her gün benimle üç yazar benimle ilgili hakaret yazıyor. vatandaş bakıyor bu hanımefendi, değişiklik için bir iddia ile ortaya çıkmış. Bir seçenek ortaya koyuyor. Ağzını açmadan üzerine çullandılar.

Siyaseten nadir kalmış kadın politikacıyım. Araf durumundayız şu an

Hakimin bize söyledği şey şu sizin dosyanızı okumayacağım. Benden sonra gelecek hakim okusun dendi. Bizim kurultayda maddeler değişti ve  5 gün yürürlükte kaldı. Şimdi bütün maddeler geçersiz. 9 Ekim'de başlayacak olan ilçe kongreleri için tedbire başvuracağız.

Tüzük Kurultay'ı yapılması gerek. Daha ilginci var. Ertesi gün Çankaya Seçim Kurulu'nu tescil etmesini istedik. Yapmadıkları bir şeyi yapıp YSK'yı topladık. Onlarda bizim işimiz değil dediler. O arada tedbir geldi. Çankaya aynı zamanda 10 Temmuz'da kongre yapılamaz dediler. YSK'nın karar vermesine 10 dakika kala 10 Temmuz Kurultay kararı divan eliyle çekildi.

Resim ortada bu resmin neticesi olarak  4  aday olarak tekrar beraber hareket eme kararı aldık.

Darbe eleştirisi

MHP'nin iktidar olacağına inanıyorum. Milliyetçilik ve demokrasi ikiz kardeşlerdir. Bunun biliyoruz. Eğitim sistemimiz çok kötüyüz. Bu eğitim sistemini değiştirebiliriz. Bahçeli hakkında incitici sözüm olmadı.  Sözde durma sözü önemli bir konudur. Diğer taraftan grup konuşmasında hakaretlerle karşı karşıya kaldık. Eksik olan halkla bütünleşmede sorunumuz var. Yüzde 11.

Dolayısıyla iktidar öyle bir şeydir ki 18 saat çalışırsnız. Aldığınız kararlardan sorumluluk alır, imza atarsınız.

Bayramlaşma krizi

Alternatif bir bayramlaşma değildi. Ankara'da ofisim var, İstanbul'da evim var. Birinci gün Kocaeli'nde büyüklerimle, ikinci gün İstanbul'daki parti teşkilatı ile bayramlaşır.Evime gelirler. Ankara'da evim yok dolayısıyla bayramlaşmak istedim. Bahçeli tarafından alternatif olarak ortaya çıktı. O saatten sonra korktu denmesini istemedi. Arkadaşlarım inatlaşma olmaması için saati değiştimek istedi. Değiştirdik. Bahçeli ile 7 Haziran'da görüştük. 200 ila 500 kişi arasında beklediğim bayramlaşmaya 2000 kişi geldi. Bu bayramlaşmayı Sayın Bahçeli 25 civarında gence baskın verdirdi. Ben bu sistemi biliyorum.

Paralel destek iddiası

Benimle ilgili bilgi- belgeleri varsa mahkemeye başvursun yoksa iddiasını kanıtlasın. Bu konuda yazan çizenlerid e mahkemeye veriyorum. Siyasetçi milletine güvenir, milletiyle yola çıkar. Onun bunun yardımıyla bu işle rolur mu?  Varsa belgeleri savcılara teslim etsinler. Belgeseini koymayanı müfterih ilan ediyorum.

2006'dan itibaren bir grup arkadaş Erciyes'te kurultay yapıyor. Partimizin kurumsal organizayonu kalkttıktan sonra hiçbirimiz katılmadık. Her dönemde gadre uğramış insanlar zaman zaman katılırlar. Dördümüze birden davet geldi. Beraber aldığımız kararla katılmaya karar verdik.

Delegemizin iradesini muhafaza edip etmediğini göreceğim imza toplama eylemi bu. Birlikte hareket ediyoruz. Oartak bir siyasi ve hukuk heyeti kurduk. Adaylar mutabık kaldık. Siyasi heyetimiz önde. Rekabet var aramızda. Ne aleni ne çok kişisel Bahçeli başta olmak üzere hibir MHP üyesini incitici sözüm olmamıştır. Sonuç itibari ile kardeşiz. Zaman zaman kastı aşan sözler olabilir. 4 kere 1400 delegeyi aradım. Ve hiçbir arkadaşımıza incitici sözüm yok."

Sayılar konusunda her zaman dikkatli olmuşumdur.  Bugün bilgi bende yok Ankara'da var."

Kasım'da o kongre olacak. Yargıçlara güvenin yüzde 20 olduğu günlerdeyiz. Son il kongresi tamamlanan kadar olağanüstü kongre yapılabilir. Kasım ortasında bizim kongremiz yapılacak. Bu neyin mücadelesi? Türkiye'de gücü her eline geçirenin istediklerinimn olmayacağını göstereceğim. Şart olsun ki tek başıma kalsam da mücadele edeceğim. Bugün öyle bir korku var ki Türkiye'de o korku duvarının yıkılmasında kararlıyım.

Üst akıl söylemi

Cumhurbaşkanı üzerinden bu üst akıl üzerinden bizi İsrail, Rusya ile barıştırdığını gösteriyor. Eğer üst akılla anlaşsaydım güçlünün yanında olurdum.

Suriyelilere vatandaşlık konusu

Bu insanları tahkir etmek bu insanları incitmek olarak değil milletimizi referanduruma çağırıyorum. Suriye sınırındaki demografiyi değiştirisiniz. Suriye ve Irak'ta Kürdistan'ı kurdurursunuz. Üst düzey iktidar partisi yöneticilerinde biri demişti ki, Beşar Esad 'ın şu sözlerini aktarmıştı, 'Demokratikleşmeyi gerçeklerştirmek istiyorum bana destek olun'. Biz bu bölgede abiliği istiyorsak bu insanları ülkelerine doğru şekilde dönmeleri gerek. Suriye'nin barışına katkıda bulunmalıdır. Türkiye'nin gayrisafimillihasılasınsa 3 milyon insanı eklersek ne olur? Böyle bir noktada bu çocukların kriminal bir unsur olmasının önüne geçmek gerek. Milli iradeyi devereye koyup derhal referandum yapalım"

İhraç ve yeni parti konusu

Hukuken ihraç edilemem. Kaçmıyorum, mücadele devam ediyorum. Ona göre tedbir alsınlar. Asla benden kurtulamayacaklar. Kesinlikle kurmayacağım. 7 Haziran'da bana bakanlık teklif edildi. O gün bana teklif edenlerin gözünde aklı başında politikacıyım.Kolay yoldan evet diyebilirdi. Hiç kimseye sormadan hayır dedim. 

Bana bugün inanılmaz hakaret ediliyor. Muhalefet partisinde 8 yıl grup başkanvekilliği yaptım. Şimdi çok önemli bir koltuğun işgal ettim koltuğu. Böyle bir durumda neden aramızın açıldığını biliyorum. Kendisi  bana 139 kez hakaret etti. Bugün rakip gibi oalbilir. İşgal ettiği koltuğa talep olmuş olabilir. Bu onun benim gözümde değerinden olacağını göstermez. Ben sadece herkese ayna tutuyorum. Abi olarak görürüm kendisini. Asla saygısızlık yaptırmam.

Kesinlikle Sarıgül'le parti kurmayacağım. Sadece MHP'lilerle ilişkim var.Fiziki ve zamanım oalrak kimseyle görüşme imkanım olmadı. Hiçbir AKP'li arkadaşlarıla irtibatım olmadı. 

Emanetçi başkan iddiası

Böyle bir şeyi konuşmadım bile. Düşmanım dahi sözüme güveneceği bir siyasetçiyim ben. Dürüst mert bir düşmanım. Özel konuşulmuş hiçbir şeyi paylaşmam. Bana emanet edilmiştir. İkili özel görüşmeyi söylemem. Hukuki olaral beni atmak gibi bir hakalrı yok 19 Haziran'dan sonra. Gene kurultay toplandığında bu arkadaşlarımızı affetme yeniden üye yapma hakları var. gelecekle ilgili planım kurultayın yapılması ve seçimin yapılması. Ama ortak odaklaştığımız konu aklımın, kalbimin odaklaştığım şey bu."

Muhalefet etme konusunda iyiyimdir. Kısa sürede iktidar partsiini sarsarız. O seçimde MHP iktidar oluruz..Erken seçim olasılığı görmüyorum.

Türkiye'de bu güne kadar hiçbir siyasi parti Siyasi  Partiler Yasası'nı değiştirme adımını atmadı. Dünyanın en katı Siyasi Partiler Yasası'dır. Buna göre doğal yollarla değiştime kapısı kapalıdır. Bunu vatandaşımız anladı. Aynı gün 7 gazete 20'ye yakın gazetede hakaret edildi. Ama bütün bunlar aynayı getiriyor. Cam tavanı kafam kırılda dahi kırmaya kararlıyım. Arkadaşlarım da aynı düşüncedeler.

MHP ve merkez sağ

Ülkücülüğümün altını çiziyorum. Ülkücüler sadece Bahçeli tarafından sokaktan çekilmiş asan kesenler şeklinde bir çerçeveye sokuldu. Bu kendime hakarettir. 80 öncesinin  ortaya konulmuş tarfinin sizde o tarife itiraz etmek yerine alkışladıysanız bu bize hakarettir. Heğimiz bir kütüphane kitap okumuş insanlarız. Sokaktan çekilmiş ülkücü tarifini reddediyorum. Ülkücünün sokakla tarif edilmesine itirazım var." 15 Mayıs2ta orada 6 saat bekledik, kimsenin burnu kanamadı.

7 Haziran'da koalsiyon konusunda Bahçeli'nin tavrı doğruydu. Meclis Başkanı'nı seçtirebilirdi. İktidar için yürüyoruz algısını oluşturamadık.

Meclis'imn bünyesinde basın toplantıları düzenleyebilirler. Yaygın basında yer alabilirler dolayısıyla diri tutulabilir. Bunun arkasının gelebileceğini düşünüyorum. Hiçbir vekil arkadaşımı aramadım. Orada insanları tercihe zorlamak konusunda çoık dikkatli davranmak istedim. Bu meselenin yılan hikayesine dönmesinin MHP'nin kan kaybetmesine sebep olduğunu söylediler.

Meclis grubunun çoğunluğunu şu durumdan rahatsız olduğunu biliyorum. Bu inatlaşmanın bir çılgınlık gibi algılandığını, MHP kan kaybettirdiğini düşündüğünü biliyorum. Vural'ın eşi ile çok yakındık. Oktay Bey ailecek görüştüğümüz bir insandır. Zaman zaman danıştığım, konuştuğum bir arkadaşımdır. Ayrıldıktan sonra da aradım. Bir süre bakacağımı söyledi. Ben de saygı duydum. "

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr