Anayasa referandumunda 'Hayır' oyu için çalışan Akşener, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda onbinlerce kişiye seslendi: Anayasa'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uydurulmaya çalışıldığını savunan Akşener, şunları söyledi:

"Bugün buraya 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili görüşlerimizi sizlerle paylaşmaya geldik. Biz bu ülkenin yorulduğunu görüyoruz. Kardeşlik hukukunun yerle bir edildiğini görüyoruz. Kadının erkeğe, erkeğin kadına, çocuğun ana babaya düşman edildiği bir dönemden geçiyoruz. Millet yoruldu, millet bıktı. Dolayısıyla seviyeli bir dile, Cumhuriyet değerlerine sahip bir dile, saygılı bir dile ihtiyaç var. Onun için kötü söz söylemeyeceğiz. Kötü söz sahibine aittir. Biz sadece 16 Nisan'da sandıklara gideceğiz ve 'hayır' diyeceğiz.

'Bahçeli’nin Başkanlık sistemi istemesinde gerekçe şuydu; Erdoğan’ı Anayasa’ya uyduramıyorsak, işlediği suçları kanuna uyduralım. Yani suç işlemesine mani olamıyorsak kanunu ona uyduralım. Birinci gerekçe buydu. Nitekim Bekir Bozdağ da bunu kabul etti. Sonra aradan zaman geçti. Birdenbire bir ‘beka sorunu’muz olduğu ortaya çıktı. Bu beka sorununun ne olduğuna dair herhangi bir gerekçe duymadık. Bir beka sorunu var ama o beka sorunu nedir kimse bilmiyor. Sonradan anlaşıldı ki meğerse koltuğun bekasının sorunuymuş.

'BİZİM HOLLANDA'DA OĞULLARIMIZIN ŞİRKETLERİ YOK'

Tüm toplantılarımız basıldı. Buradan net bir şekilde söylüyorum; bunlar beni yıldıramaz, bunlar sizi yıldıramaz, bunlar bizi korkutamaz. Çünkü biz cesur insanlarız. Sonra ‘evet’ kampanyası yürütenler konuşmaya başladı. Dakika 1, gol 1. Başbakan hepimizi terörist ilan etti.
Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki; bunların dikili ağacı yok.

Bizim Hollanda’da oğullarımızın şirketleri yok. Buradaki insanların dikili ağacı yok, olanlarınki de helal. Ama bu ülkedeki milli varlıklar satılırken, siz bunları babanızdan miras mı aldınız? Onlar bu ülkenin dikili ağacıydı. Gençlere iş mi açtınız, gençlerin umudunu mu yeşerttiniz? Hayır. Köprü yaptınız, metro yaptınız. Yaptığınız köprüleri Alman yaptı, Çinli yaptı. Geçenlerden de fahiş ücretler aldınız. İddiaya varım, her türlü iddiaya varım. 16 Nisan bittikten sonra araya aracılar konulup Hollanda ve Almanya’dan özür dilenecek. Yazıktır, günahtır bu ülkeyi rezil kepaze etmeye hakkınız yok. Onun için ‘hayır’ diyeceğiz"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr