New Jersey eyaletinde Dünya Kadınlar Günü kutlaması adı altında organize edilen ancak seçim propagandasına dönüşen toplantıda bir kadının Ramazanoğlu'na Ensar vakfı ile ilgili soru sorması salondaki kitle tarafından rahatsızlıkla karşılandı.

Ali Küpeli’nin T24’te yer alan haberine göre; Ramazanoğlu, AKP'nin başörtüsü yasağına karşı verdiği mücadeleyi anlattığı sırada solandaki bir dinleyici, "Bu mücadelenizde yerden göğe kadar haklısınız. Fakat aynı mücadeleyi neden Ensar Vakfı'nda tecavüze uğrayan çocuklar için neden vermiyorsunuz?" diye sordu. Aynı esnada başka bir dinleyici ise "Buradaki bütün anneleri kınıyorum. Nasıl oluyor da burada bunları dinliyorsunuz?" ifadeleriyle salondaki topluluğa tepki gösterdi.

Ramazanoğlu bu tepkilere susarak karşılık verirken dinleyiciler arasından bir grup soru soran kadınları dışarı çıkarmak istedi. Yaşanan arbedede soru soran kadınlar ve onlarla birlikte programa katılan bir erkek salondakiler tarafından darp edildi.

“MAKSADIMIZ ÇOCUKLARIN SESİ OLMAK”

Darp edilen vatandaşlardan Murat G, niyetlerinin AKP politikalarını eleştirmek olmadığını, programa katılırken hedefledikleri şeyin tecavüze uğrayan çocukların sesi olmak olduğunu ifade etti. Murat G, "Burada, Ensar Vakfı'nda tecavüze uğrayan çocuklardan bahsediyoruz. O dönemde ne hükümet, ne İçişleri Bakanlığı, ne bu hanımefendi ki o zaman Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'ydı. Elinde bütün güç vardı, inanılmaz kaynaklar vardı. Kendisinin çıkıp bu çocukların haklarını savunacak bir açıklama yapması gerekiyordu. Aksine vakfı savunarak şunu söyledi, 'Bir kereden bir şey olmaz. Vakfı suçlayamazsınız. Kendisi de bir anne. Oraya çocuğunu da getirmiş. Çıkıp sormak gerekiyor acaba kendi çocuğuna tecavüz edilseydi ne hissederdi? Biz 38 çocuğun sesi olduk ve içimiz çok rahat" şeklinde konuştu.

“HUZUR HİSSETTİM”

Darp edilen kadınlardan Deniz L. ise hiç bir pişmanlık duymadığını belirtti. Deniz L., "Darp edildiğim halde bir mutluluk ve huzur hissettim. Çünkü o biz o çocukların hakkını aradık. Kimsenin Türkiye'de yapmadığını biz yaptık" dedi.

SAHİP ÇIKMIŞTI

Ensar Vakfı’ndaki tecavüzlerin ortaya çıktığı dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Ramazanoğlu, tecavüzlerle ilgili yaptığı açıklamada "Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfını tanıyoruz. Hizmetlerini takdir ediyoruz" diyerek vakfa sahip çıkmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr