Son yıllarda "tekrar açılışların" listesini toplayan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Malatya’da 2009’da açılan okulun 2013’te tekrar açıldığını, Amasya’da çöp tesisinin 7 yılda 5 defa hizmete girdiğini, Antalya’da halı saha ve yangın kulesinin "dev tesis" açılışı olarak kamuoyuna duyurulduğunu söyledi.

GİT, İNTERNETE BAK!
Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, İrgil’in soru önergesi üzerine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan ilginç tepki geldi. Bakan, katıldığı bir etkinlikte “Sizi ilgilendirmez, git oradan internet sitesine bak, kitapçığa bak” dedi. İrgil, Cumhuriyet tarihi boyunca açılan baraj sayısının 595 olduğunu, hizmete giren HES projesinin 142 olduğunu ifade etti. İnşa, etüd, master durumundaki projelerle birlikte toplam 762 proje olduğunu kaydeden İrgül, hiçbir hesabın "dev 834 tesise" ulaşmadığını söyledi. İrgül, “Bu durumda söylenecek şey; ya sayı saymayı bilmiyorlar ya da her halde sayı saymayı bilmiyorlar!” dedi.

YUFKA YAPACAĞIZ ONU DA SEN AÇ!
CHP’li vekil, "toplu açılış" eleştirisine TBMM Genel Kurulu’nda da anlattı. İrgül, AKP’nin azı çok göstermeyi sevdiğini belirterek, “Ne de olsa Giresun’da 2014’te halktan topladığınız yardımlarla engelli bir vatandaşa alınan akülü arabanın açılışını kırmızı kurdele keserek yapmadınız mı?” diye sordu. AKP’li bir milletvekili “Bizim açtıklarımıza sizin nefesiniz yetmez, nefesiniz” diye itiraz edince İrgil, “Arkadaşım, oradan laf atma. Bak, kuliste yufka açacağız, gel, onun da açılışını sen yap” karşılığını verdi.

BU KOMİKLİKLERİ HAYAL BİLE EDEMEYİZ
İrgil, Bakan Eroğlu’nun "bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez!" sözlerine de şu cevabı verdi:

“Doğru söylüyor çünkü biz böyle komiklikler yapmayı hayal bile etmeyiz. Biz açılmış olan tesisleri yeniden açmayı hayal bile etmeyiz. Bizim hayallerimizde doğayı tahrip eden, içinde bekletecek suyu olmayan, tarım alanlarını bitiren barajlar yok! Bizim hayallerimizde yeterli su toplayamayacağı için dağlara tünel açıp ormanlara, yaylara gidecek yeraltı sularını çeken HES’ler yok! Bizim hayallerimizde geleceğin enerji üretimini garanti altına aldığı söylenen oysa hepsi topu 50 yıllık ömrü olan HES’ler inşa etmek yok! Bizim hayallerimizde kamuya ait akarsuları uluslararası özel şirketlere verip, topraklarımızı ve toplumsal yaşamımızı satmak yok! Keşke temelini atıp devamını getiremedikleri, hastaneler, yurtlar gibi temelini atıp açtıklarını duyurdukları HES’ler de yalan olsa! Yalan olsa da doğa tahrip olmasa!”

Kaynak: Haber.sol.org.tr