CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 1 Kasım seçimlerinde AKP’nin yüzde 62 oy aldığı, sağ oylar toplamının yüzde 85 olan Kırıkkale’de, ‘Hayır’ oyu istedi. Hayır kampanyası için sahaya çıkan CHP’nin “özgül ağırlıklı isimlerinden” Tekin, AKP ve sağ oyların zirvede olduğu Kırıkkale’de ‘hayır’ için sahaya çıktı. Tekin ilk olarak 1500 nüfusu, 1000 civarında seçmeni bulunan ve belde iken köy haline dönüştürülen Irmak Köyü’nü ziyaret etti.

‘550’sinden ne gördük ki’

Burada muhtar ve köylülerin sorularını yanıtlayan Tekin, referandumda oylanacak 18 maddenin hiçbirinin halkın somut sorunlarına çare getirmediğini söyledi. Tekin’e, Irmak köylüleri, hayır oyu vereceklerini belirtirken, “550 milletvekili neden 600’e çıkarılıyor. Bunların maaşlarını biz mi ödeyeceğiz? 550’sinden ne gördük, 600’ünden ne göreceğiz” diye tepkilerini ifade etti.

Aliyev’e, Cengiz’e bakın

Gürsel Tekin de köylülerin sorularını yanıtlarken pakete hayır demek için Azerbaycan’a bakmak gerektiğini söyledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in eşini yardımcı olarak atadığını söyleyen Tekin, sırf bunun için bile hayır denilmesi gerektiğini belirtti. Tekin, “AKP 80 milyonun anasına küfreden Cengiz için özel af çıkardı. Buna bile hayır demeyeceksiniz daha neye hayır diyeceksiniz” diye konuştu.

Tekin daha sonra Kırakkale pazarı ve emekliler parkında hayır çalışması yaptı. Tekin’e buradaki çalışmalarında Kırıkkale’nin eski MHP’li belediye başkanı Mustafa Pekdoğan ile Saadet Partisi ve BBP yetkilileri de eşlik etti.

Tekin’e Kırıkkale’deki ziyaretleri esnasında sokaktan bozkurt işareti yaparak “hayır vereceğiz” diyen çok sayıda yurttaşın olduğu gözlendi.

Tekin pazarcı esnafı ve emeklilerle tek tek tokalaşıp sohbet ettikten sonra bir basın toplantısı düzenledi. Tekin, “Bu 18 maddelik paketle size hiçbir şey vaatetmiyorlar. Türkiye’de her şeyi daha kötüye götürüyorlar. İyi yaptıkları tek bir şey yok. Ancak başarılı oldukları üç alan var. Kırıkkale’de ve tüm Türkiye’de adliye yapıyorlar, cezaevi yapıyorlar ve icra dairesi yapıyorlar” dedi.

Tekin basın toplantısının ardından kendisini izleyen topluluğa, “Hayır” sloganları attırdı.

Hayır’da mutabakat var

Tekin her seçimde rekor kıran oyları nedeniyle Kırıkkale’de hayır kampanyasını özellikle yaptığını söyledi. Çok farklı bir Kırıkkale gözlediğini anlatan Tekin şöyle konuştu:

“Burada sadece CHP’nin değil diğer partilerin seçmenlerini de çok kararlı gördüm. ‘Hayır’ın etrafında toplumsal mutabakat oluşmuş. AKP ne yaparsa yapsın millet tehlikenin farkında. Tüm baskılara, sindirmelere rağmen cesur bir şekilde hayır dediklerini gördüm.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr