Tel Hamis Tugayları isimli örgütün açıklamasındaki gibi, Bahoz Erdal'ın içinde olduğu düşünülen bir aracın Himo'dan Kamışlı'ya giderken vurulduğunu söyleyen Selvi, "Olaydan sonra Kamışlı'da panik yaşandı. Kamışlı'nın giriş-çıkışları kapatıldı. PYD, bir tutuklama furyasına girişti" diye yazdı. Aralarında PKK'lilerin de bulunduğu 200 kişinin tutuklanıp, sorgulandığını iddia eden Selvi, "Olağanüstü bir şeylerin yaşandığının ispatıydı" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın haberinin ardından PKK cephesinden yapılan Bahoz Erdal'ın Suriye'de değil, Kandil'de olduğu açıklamasının farklı bir sebebi olduğunu iddia eden Selvi, "Bahoz Erdal eğer hala yaşıyorsa, Kandil'e ulaşmasını sağlamaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Selvi, Türkiye'nin PKK ile PYD'nin "aynı şey" olduğunu anlatmaya çalıştığını belirterek, "Bahoz Erdal'ın, Suriye'de PYD'nin bölgesinde öldürülmesi, Türkiye'nin bu tezini güçlendirecek. O nedenle varsa dirisini yoksa ölüsünü Kandil'e getirmenin çabası içindeler" iddiasını öne sürüyor.

Selvi'nin yazısını okumak için tıklayın.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr