CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmede Çavuşoğlu, İsrail ile varılan anlaşmalardan Meclis onayına tabi olanın bu hafta Meclis’e sevk edileceğini belirtti ve bu konuda CHP’den destek istedi. Öte yandan CHP’nin Menbiç’in PYD tarafından alınması ile ilgili olarak Çavuşoğlu’na “kırmızı çizgi” hatırlatmasını yaptığı öğrenildi. Çavuşoğlu’nun da karşılık olarak ABD’nin PYD’nin çekileceğine dair söz verdiğini aktardığı ifade edildi.

Çavuşoğlu ile AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş , CHP Genel Merkezi’ne gelerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın da bulunduğu görüşmede, dış politikasının yanı sıra KHK’lar gündeme geldi.

MHP’ye ziyaret

Çavuşoğlu, Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın detaylarını konuşmak için CHP Genel Merkezi’nin ardından Meclis’te MHP grubunu da ziyaret etti. Çavuşoğlu’nun görüşme ile ilgili randevuyu CHP ve MHP’nin genel başkanlarından geçen hafta talep ettiği ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den, “Meclis’teki grubu bilgilendirmeleri” yönünde yanıt aldığı ifade edildi.

Çavuşoğlu ardından MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal ile görüştü.

Bir saati aşkın görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “Yapıcı bir ortamda, dış politika konusunda Meclis’i bilgilendirmeye” hazır olduklarını belirtti. Oluşan yapıcı ve uzlaşı kültürünün yerleşmeye başladığı bir ortamda, bun sonra atılacak adımın dış politika olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Meclisimizdeki muhalefet partileriyle paylaşmayı düşünüyoruz. Ne zaman isterlerse, kritik meseleler olduğu zaman, biz de talepte bulunuruz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr