AKP Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, TBMM'de yapılan dokunulmazlık görüşmelerinin ardından açıklama yaptı. Bostancı, CHP'den kısa zamanda dokunulmazlıkların kaldırılması için yanıt beklediklerini söyledi.

Bostancı'nın açıklamasından satırbaşları şöyle:

Bostancı; "İdareye intikal etmiş olan tüm fezlekeler dahil bir düzenleme yapmış oluyoruz. Teklif tüm dosyaların yargıya sevkini kapsıyor. Biz tüm fezlekeler için dokunulmazlığı kaldırmayı önerdik. CHP'den ne zaman yanıt geleceği CHP grubuna aittir. Ümit ediyorum kısa zamanda yanıt vereceklerdir. Ne kadar dosya varsa hepsi komisyonlara intikal edecek ve 15 gün içerisinde yargıya gönderilecek" dedi.

CHP'DEN AÇIKLAMA

Toplantının ardından CHP adına Grup Başkan Vekili Özgür Özel yaptı. Öze'in açıklamaları şöyle:

Yasanın çıktığı tarihe kadar işlenen tüm suçları kapsaması gerekiyor. AKP'nin teklifinde bu yok. Onlar geçmişte bakanlık yapmış olanların ve şimdiki bakanların fezlekeleri için adım atmıyor. Bizim yapmış olduğumuz 3'lü öneri kabul edilirse hemen başlanır. Kaybedecek zaman yok. AKP'nin geçmişteki bakanları ve şimdiki bakanları dokunulmazlık zırhının arkasından tutmalarını önemsediklerini görüyoruz. Adalet ve Kalkınma partisinin teklifine nasıl bir yanıt vereceğimiz, yetkili kurullarımızda görüşülecek.

Ayrıca, bugün Bekir Bozdağ'ın Rıza Sarraf'la ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın "Rıza Bey" demesiyle  AKP'nin aldığı ödevi görmüş olduk. Bozdağ'ın açıklamalarından, Sarraf'ın arkasında duracakları anlaşılıyor. Bozdağın yaptığı açıklamayı son derece manidar buluyoruz.

Bozdağ'dan Rıza Sarraf açıklaması: Türkiye hukuka uygun davrandı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr