Karataş, “Ödüllü soru: Attan düşüp gazi olan kimdir?” şeklinde paylaşımda bulundu. Karataş'ın bu paylaşımına, AKP Çerkezköy İlçe Eski Başkanlarından Alaettin Demirbağ, “Mustafa Kemal Atatürk” diye yanıt verdi. AKP'li yöneticilere sosyal medya üzerinden tepki yağdı. CHP de, konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre, ilçe Sekreteri Mustafa Karataş’ın 7 Temmuz 2016'da yaptığı Atatürk'ü hedef alan paylaşımı nedeniyle partideki görevine son verildi. Soruya ‘Mustafa Kemal Atatürk’ cevabını veren AKP Çerkezköy eski İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ise, il disiplin kuruluna sevk edildi.

O UNVANI 1921’DE ALDI

Atatürk “Gazi” unvanının 1921 yılında almıştı. Sakarya Meydan Savaşı’nın kazanılmasından sonra, Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya Millet Meclisi, 19 Eylül 1921’de kanunla “Müşir” (Mareşal) rütbesi ile “Gazi” unvanı verilmişti. Mustafa Kemal, 20 Eylül 1921’de orduya yayımladığı bildiride şöyle demişti:

“…Zaferden dolayı sizin kahramanlıklarınızla, sizin gösterdiğiniz nihayetsiz fedakarlıklar pahasına kazanılan bu büyük muzafferiyetlerin millet tarafından takdirini gösteren bu rütbe ve unvanı, ancak size mal ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftihar sermayesi olarak taşıyacağım.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr