Bolu İl Genel Meclisi eski Başkanı Mücahit Kutlu, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında geçen 27 Temmuz'da gözaltına alındı. Kutlu'nun evinde yapılan aramada Fethullah Gülen tarafından okunduğu iddia edilen 1 dolarlık banknot bulundu. Önce Emniyet'te ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Kutlu, daha sonra ifadesi için çağrıldığı savcılıkta nöbetçi mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.

AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada Kutlu'nun tutuklanmasını değerlendirdi. Mücahit Kutlu'nun tutuklanması konusunun adli bir süreç olduğunu ifade eden Ercoşkun, şöyle konuştu:

"30 yıldır tanıdığımız, ailesini bildiğimiz, geçmişini bildiğimiz Mücahit Kutlu'nun her türlü sıkıntıya rağmen bu hainlerle, bu alçaklarla, bu namussuzlarla aynı yerde zikredilmesi bile aslında en ağır meseledir. Mücahit Kutlu'nun ismi kesinlikle bu insanlarla bir arada olmaz. Biz de bu süreçte siyasetçiler olarak doğru bildiğimizi muhakkak söylemek durumundayız. Toplumun her kesimi de idari yetkili de bu konuda doğru bildiklerini ortaya koymak durumunda. Bunun FETÖ ile mücadeleyi kesinlikle zedelememesi lazım. Sonuna kadar bu mücadeleyi yerine getirmemiz lazım. Ama diğer taraftan emin olduğumuz, bildiğimiz, her şekilde kendimiz kadar emin olduğumuz arkadaşlarımıza da sahip çıkmamız lazım. Bu manada varsa yanlışlıklar bu yanlışlıkları da düzeltmek için irade ortaya koymak lazım. Burada eğer biz çekinirsek, geri durursak, bunun da sorumluluğu vebali var."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr