15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece darbeci askerlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasında eşlik eden İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç’un İBB’de görev yaptığı döneme ait skandal bir fotoğraf ortaya çıktı. Görüntülerde İBB İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Hadi Diler’in, Tunç’un elini öptüğü görülüyor. CHP’li meclis üyesi Hüseyin Sağ, “Böyle biri İmar Komisyonu Başkanlığı koltuğunda oturamaz. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Fotoğrafı doğrulayan Diler sorularımıza yanıt vermekten kaçındı.

15 Temmuz’da en kanlı saldırıların yaşandığı yerlerden İBB binası ve çevresi oldu. Görüntülerde İBB binasına giren darbecilere İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç’un yardım ettiği ortaya çıkmıştı. Tunç’un askerlerin başındaki albayı karşılaması ve beraber çay içmesinin de yer aldığı görüntülere Ömer Tunç’un askerlere yemek hazırlatması da yansımıştı. Darbe girişiminin ardından Tunç ve oğlu Lojistik Destek Müdürlüğü yöneticilerinden Ömer Tunç tutuklandı.

Suç duyurusu yapacağız

Kanlı gecede İBB önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Mustafa Varank’ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank’ın da içinde olduğu 17 kişi yaşamını yitirdi. İBB’den yüzlerce kişi FETÖ bağlantısı olduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılan çalışanların arasında tedbir amaçlı olanların sayısı da çoktu. Bu sürecin ardından çok tartışılacak fotoğraflar ortaya çıktı. Görüntüler Tunç’un İBB’de görev yaptığı döneme ait. Fotoğrafta İBB İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı ve AKP’li Meclis üyesi Hadi Diler’in Tunç’un elini öptüğü görülüyor. CHP’li meclis üyesi Hüseyin Sağ görüntülerin İBB binasında çekildiğine dikkat çekerek “İBB’de darbecilere kapıyı açarak, İlhan Varank dahil onlarca insanın şehit olmasının baş sorumlusu Mehmet Tunç’tur. Tunç’un elini öpen komisyon başkanı koltuğunda oturmamalı. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Diler sessiz kaldı

Telefonla kendisine ulaştığımız Hadi Diler olayı doğrularken sorularımıza yanıt vermemeyi tercih etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr