Rize'nin Çayeli İlçesi Büyükköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu, partisinden ve belediye başkanlığından istifa etti. Külünkoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bazı kesimlerce cemaate yakınlığı ile eleştiriliyordu.

Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu yazılı açıklama yaparak, '2.5 yıldır gururla ve onurla sürdürdüğü belediye başkanlığı görevinden ve parti üyeliğindenistifa ettiğini' duyurdu. Külünkoğlu, "En acısı partimizin içerisindeki fitneciler attıkları her iftira ile partimize ve Cumhurbaşkanımıza bile bile zarar verdiler. Ben içimizdeki fitnecilere, koltuksevdalılarına, koltuk uğruna davasına ihanet etmenin hiçbir büyük görevle ölçülemeyeceğini göstermek için belediye başkanlığı görevimden istifa etme kararı aldım. Cumhurbaşkanımız ve partimizin bu zor dönemdeki en büyük talihsizliği partimizin içerisindeki İrlandalılardır" ifadelerine yer verdi.

FETÖ İDDİALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl Ağustos ayında Büyükköy Beldesi'ni giderek Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu'nu ziyaret etmiş, belediye binası balkonundan vatandaşlara hitap etmişti. Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Rize Sanayici İşadamları Derneği'nde (RİSİAD) bir dönem başkanlık yapan Mustafa Külünkoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bazı kesimlerce cemaate yakınlığı ile eleştirilmeye başlanmıştı. AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünkoğlu da sosyal medya hesabından bir süre önce yaptığı paylaşımla, akrabası olan Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu'nu kastederek, "Sülaleme mensup ve halen bir makamda görev yapan, hakkında FETÖ örgütü üyeliği ve yöneticiliğine ilişkin bilgi dolaşan kişi devlete gidip teslim olmalı ve de ihanet örgütüne ilişkin bildiği ve yaşadıklarını ifade etmelidir. Vatana ihanetin akrabası, arkadaşlığı olamaz. Ve bu kişileri korumadım korumayacağım” ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: Birgun.net