AKP MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, bayramlaşma töreninde partililere eleştirilerde bulundu.

Partilileri dedikodu ve gıybet konusunda uyaran Baybatur, "Teşkilat kendi içinde 'Bu FETÖ'cü, bu FETÖ'cü' diye Facebook da, Twitter da ve sanal alemde delikanlılık yapmasın. Adam olan gelir, eğer elinde bilgi, belge varsa savcılar burada. Gidersin savcılığa şikayet edersin bu FETÖ'cüdür. Elimde belgeler var. Al kardeşim bununla alakalı işlem yaptır dersin. Ona da yüreğin yetmiyorsa sosyal medyada delikanlılık yapmayacaksın" dedi.

AKP Manisa İl Teşkilatı tarafından Şehzadeler Bedesten Salonu'nda bayramlaşma töreni yapıldı. 

Törende konuşan Murat Baybatur'un gündeminde partililerin sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar vardı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletin gerekeni yaptığını, fakat darbe girişiminde partililerin de ders çıkarması gerektiğini söyleyen Baybatur, "Çıkaracağımız en büyük derslerden biri, bu gemi batarsa hepimizin batacağıdır. Siyaseten fikir ayrılıklarımız olabilir. Birbirimizi bazen paçasından da tutuyor olabiliriz. Birbirimiz hakkında dedikodu gıybet yapıyoruz. Ama şunu görmemiz lazım, eğer 15 Temmuz darbe girişimi olsaydı, siyaseten çok dedikodusunu ve gıybetini yaptığınız arkadaşınızla beraber ya cezaevinde, ya da toprağın altında yatacaktınız. Onun için sizlere tavsiyem dedikodu ve gıybeti bırakmanız" dedi.

'YÜREĞİN YETMİYORSA, DELİKANLILIK YAPMAYACAKSIN'

"Birbirimize iftiralar atarak kendimizi yıpratıyoruz" diyen MKYK Üyesi Murat Baybatur, "Kendi içimizde de birileri yazıyor çiziyor. Belediye başkanları şöyle, ilçe başkanları böyle, il teşkilatı şöyle, kadın kolları böyle, sözüm ona belediyeler ve il teşkilatları FETÖ'cü kaynıyor. Belediye başkanları FETÖ'cü, milletvekilleri FETÖ'cü, ilçe başkanları FETÖ'cü, kendi içimizde kendimize böyle iftiralar atarak farkında değiliz belki ama kendimizi yıpratıyoruz. Bu teşkilatlar 81 ilde olduğu gibi Manisa merkez, 17 ilçesiyle, ilçe başkanından belediye başkanına kadar, gençlik kolları, kadın kolları, sandıktaki görevlisiyle bütün arkadaşlar, o gün bu meydanlarda birilerine çok büyük bir ders vermiştir.

Onun için kimse işgüzarlık yapıp da bu teşkilatı kendi içerisinde fişlemesin. Bu teşkilat kendi içinde 'Bu FETÖ'cü, bu FETÖ'cü' diye Facebook da, Twitter da ve sanal alemde delikanlılık yapmasın. Adam olan gelir, eğer elinde bilgi, belge varsa savcılar burada. Gidersin savcılığa şikayet edersin bu FETÖ'cüdür. Bu filanca örgüttendir. Elimde belgeler var. Al kardeşim bununla alakalı işlem yaptır dersin. Ona da yüreğin yetmiyorsa sosyal medya da delikanlılık yapmayacaksın" dedi.

'17-25 ARALIK'TA TEŞKİLATIMIZ MESAFEYİ KOYDU'

Partililere tavsiyelerde bulunan Baybatur, "Birbirimizin paçasından tutarak bu işler olmaz. Başta il başkanı, ilçe başkanları, belediye başkanları herkesin bir köşeye kaçıp saklandığı dönemde Hükümet Meydanı'nda, Manolya Meydanı'nda, tüm ilçelerimizin meydanlarında adam gibi er meydanındaydı. Bunu da herkes çok iyi görsün. Bu teşkilatları yıpratmaya kimsenin hakkı olmasın. İçimizde 17-25 Aralık öncesi onlarla oturmuş, onlarla kalkmış olabilir. Başbakanımız 17-25 Aralık sonrasından bahsediyor. Ona göre hareket edeceğiz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, 'Bunlar terör örgütüdür' dedikten sonra bizim teşkilatımız, bizim kardeşlerimiz bütün hepsi mesafeyi koydu" şeklinde konuştu.

Törende AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve İl Başkanı Zülfikar Gürcan da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından milletvekilleri, partililer ile tek tek bayramlaştı. Salonda uzun kuyruklar oluştu.

Törene, AKP MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un yanı sıra AKP Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, İsmail Bilen ve Uğur Aydemir, İl Başkanı Zülfikar Gürcan, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr