AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çelik'e toplantıda Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ardından Bülent Arınç'la yaptığı görüşme soruldu. Basında yer alan haberlerin spekülatif olduğu ve AKP'ye karşı yeni bir siyasi oluşumun söz konusu olmadığını savunun Çelik şunları kaydetti:

"Bizim AK Parti'de parti içi muhalefet geleneği yok ama eleştiri geleneğimiz var. Aktif siyasetin içinde ya da dışında olan arkadaşlarımız eleştirilerini basınla paylaşıyor. Bu açıklamalarla ilgili prensiplerimiz var.

Politikalar eleştirilebilir. AK Parti içinde bu kadar önemli görevlerde bulunmuş arkadaşlarımızın değerlendirmeleri her zaman önemlidir. Ama şahsi değerlendirmelerin yapılmasını doğru bulmayız.

Spekülatif haberlerde olduğu gibi AK Parti'ye karşı yeni bir hareket gibi değerlendiremeyiz. Bunu AK Parti'nin daha güçlenmesi için gelen eleştiriler olarak görürsek daha doğru olur. Spekülatif haberler var. Bu arkadaşlarımız yeni bir oluşum içinde midirler, hayır.

11. Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanımızla görüşmesi gayet doğal. Başka arkadaşlarımızla da ülkenin meselelerinin değerlendirildiği görüşmeler yapılabilir. Bu AK Parti'ye karşı yeni bir siyasi hareket olarak değerlendirilmemelidir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr