AKP bir kez daha aynı taktiği uyguluyor. Kamuoyunda büyük tepkiye yol açacak değişiklikleri önce bir açıklama yaparak gündeme getiren sonrasında da 'Öyle bir şey yok' şeklinde açıklamalar yapan AKP'liler, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın skandal 'laiklik' sözleri için de aynı taktiği uyguladı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın skandal 'laiklik' sözlerine AKP içinden ilk yorum geldi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım" demişti.

Bu sözlere ilk yanıt AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı'dan geldi. Bostancı, TBMM Başkanı Kahraman'ın bu sözleri hangi bağlamda söylediğini bilemediklerini ifade ederek, "Sayın Başkan buna ilişkin bir değerlendirme yapacaktır herhalde. AK Parti'nin laiklikle ilgili problemi yoktur. Anayasa taslağında böyle bir gündemimiz de yoktur" diye konuştu.



ŞENTOP: TARTIŞMIŞ DEĞİLİZ

AKP Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Başıkanı Kahraman'ın açıklamalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Laikliğin anayasa metninden çıkarılmasını tartışmış bile değiliz. Meclsi Başkanı, parti adına konuşmuyor" dedi.



BURHAN KUZU DA AÇIKLAMA YAPTI

Kahraman'ın sözleri için bir açıklama da Burhan Kuzu'dan geldi. Kuzu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ak Parti olarak hazırlamakta olduğumuz Anayasa Metninde Laiklik ilkesi açıkça yer almaktadır. Elbette herkes ifade özgürlüğünde serbesttir"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr