HAKKARİ'de aralarında sivil toplum kuruluşları ve esnafın yer aldığı 'Hakkari il Kalsın Komisyonu', son dönemde bazı gazetelerde yer alan 'Hakkari'nin ilçe olacağı' haberleri üzerine basın açıklaması yaparak, AKP Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat'ı ziyaret etti.

Bütün partilerin kararıyla 19 Ağustos'ta TBMM Genel Kurulu'nda çıkartılan Hakkari ve Şırnak'ın tekrar il kalması kararı ardından bazı gazelerde 'Hakkari'nin tekrar ilçe olacağı' iddialarına ilişkin haberler Hakkari'de üzüntüye neden oldu. Daha önce kurulan 'Hakkari il kalsın Komisyonu', Ticaret ve Sanayi Odası'nda esnaf, muhtar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı bir toplantı yaptı. Komisyon adına açıklama yapan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünden çıkarılmasına yönelik kanun maddelerinin 19 Ağustos'ta, AKP grubunun önergesi ve muhalefet partilerinin desteği ile mecliste dört partinin ortak kararı ile geri alındığını hatırlatarak şöyle konuştu:

"Yüce Meclis'in aldığı bu karar Hakkari ve Şırnaklı hemşehrilerimizde büyük memnuniyet yaratmıştır. Özellikle 4 partinin bu konuda birlikte hareket etmesi toplumsal barışımız açısından büyük önem arz etmektedir. Son günlerde bir gazete haberi üzerine geri çekilen kanun maddelerinin KHK ile yeniden gündeme getirileceğine yönelik basında ve kamuoyunda tartışmalar başlamıştır. Hakkari ve Şırnak halkı yüce meclisin aldığı karardan sonra bu tür tartışmaların ortaya atılmasının doğru olmadığına inanmaktadır. Bu haberlere de inanmıyoruz. Bu tartışmaların son bulmasını istiyoruz. Artık işimize gücümüze dönmek istiyoruz. Şırnak ve Hakkari halkında kırılganlık yaratacak ve halkımızı küstürecektir. Devlet adabı ve ciddiyetine yakışmayan böyle bir düzenleme, insanlarımızın yeniden göç etmesine, sosyal ve ekonomik travmalara neden olacaktır."

HAKKARİ VE ŞIRNAK İLE İLGİLİ ÇIKAN HABERLER ASPARAGAS

Komisyonda yer alan esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri açıklama ardından AKP Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat'ı ziyaret ederek, Hakkari ve Şırnak'nı tekrar ilçe olacağı yönündeki bazı gazelerde çıkan haberlerin doğru olup olmadığını sordu.
AKP İl Başkanı Fırat ise, AKP'nin yetkili isimleriyle yaptıkları görüşmelerde böyle bir şeyin olmadığını, bazı gazelerde çıkan haberin tamamen asparagas olduğunu söyledi. Fırat, "Ben de bir Hakkariliyim. Buranın bir yerlisiyim. Sizden önce yönetimimle bir toplantı yaptık. Bu konuda Ankara'da neler yapabileceğimi konuştuk. Sizin bu ziyaretiniz beni memnun etti. Bu taleplerinizi AK Parti'nin yetkililerine bildireceğim. Sizler kadar ben de bu konunun takipçisi olacağım" diye konuştu.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr