CHP il başkanlığı binasında gerçekleşen ziyarette AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ, AKP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, Çanakkale Belediye Meclisi üyesi AKP Grup Başkanvekili Tülay Ömercoğlu ve partililer katıldı. CHP İl Başkanı Nejat Önder ve yönetimine Artvin'in Şavşat İlçesi'nde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sonrası geçmiş olsun dileklerini iletti. CHP'lilere çiçek takdim eden AKP İl başkanı Yeşim Karadağ, saldırıyı kınadıklarını dile getirdi.
Ülkenin her döneminde muhalefet ve iktidar partilerinin birlik olduğu zaman bu saldırıların yaşandığını savunan Karadağ, "Son günlerde yaşadığımız terör saldırılarına karşı tüm Türkiye'de gösterilen birlik ve beraberlik ruhu dış güçlerin harekete geçip bu tarz saldırılara yöneltmiştir. Biz bu tarz saldırıları asla ve asla olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu ülke, bu vatan, bu bayrak hepimizin. İktidar yada muhalefet partisi olsun bu tür saldırıları kabul etmiyoruz. Buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Terörün hiçbirini kabul etmediklerini de belirten Yeşim Karadağ, IŞİD, PKK ve FETÖ'nün ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak istediğini belirterek "Nerelerden emir alıyorsalar, bunu bizim vatanımız üzerinde uygulamak istedikleri için hiçbirini kabul etmiyoruz. Ve hepsini buradan lanetliyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberlik ruhu ile aldığı terörü yok etme, terörün kökünü kazıma kararında da yine birliğimizin ve beraberliğimiz bozulmamasını diliyorum" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Nejat Önder, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası laik demokratik cumhuriyete sahip çıkılması gerektiğini belirterek "Kimin yüzde 50 ile iktidara geleceğinden öte, birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkemizin içinde bulunduğu kaostan nasıl kurtulacağı konusunu konuşmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın iç barışını, huzurunu sağlamak bizi yönetenlerin elinde. Bizler bir an evvel bunun sağlanması için Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü olarak terörün sonlandırılması ve bataklığın kurutulması adına her türlü desteği vereceğimizi buradan taahhüt ediyoruz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr