Hükümet Sözcüsü ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, bir gazetecinin Irak Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin 'Bağımsız Kürdistan' açıklamasını sorması üzerine "Bu kimsenin özgürlüğünü artıracak bir durum değildir" yanıtını verdi.

Bölgenin suni sıkıntılar içerisinde olduğunu söyleyen Çelik "Bu bölgede yeni bağımsız devletlerin ortaya çıkması bölgenin huzuruna katkı sağlamaz. Başkalarının var da Kürtlerin yok mu eleştirilerine bütün bu devletler içindeki sınırlara saygı duyarak, bu coğrafyanın insanlarını eşit hale getirmek istiyoruz. Bu kimsenin özgürlüğünü artıracak bir durum değildir. Bu bölgede kafa yormamız gereken şey, yeni refah bütünleşmeleri, yeni kültürel entegrasyonları tartışmamız lazım" diye konuştu.

Barzani'den bağımsızlık açıklaması: İzin istemeyeceğiz

Barzani: Bağımsızlık için şartlar uygun

'Ambulansların girişine izin veriliyor'

Cizre'de Cudi Mahallesi Bostancı Sokak'ta 23 numaralı apartmanın bodrumunda günlerdir sağlık hizmeti bekleyen yaralılara ilişkin de açıklama yapan çelik "Yaralılar konusunda bizi kim arıyorsa dinleyip not alıyoruz. Kimsenin kimliğine bakmadan sağlık hizmeti almaları için uğraşıyoruz" dedi.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

Büyük bir tablo var. Bu cenazeler konusunda da önümüze geliyor. Maalesef cenazeler bile alındıktan sonra siyasi propaganda için bekletiliyor. Gerek cenaze defni gerekse yaralılar konusunda hassasız. Ne ambulansın olduğu yere yaralılar getiriliyor, ne de ambulansların girmesine izin veriliyor. Sürekli ateş açılıyor. Güvenlik güçleri müsaade ediyor, ambulanslar gidiyor ama hendeklere takılıyor ambulanslar. Girişlerine müsaade edilmiyor.

Yaralılar üzerinden  terör politikası yapılmasına izin vermeyiz. Terör örgütünün lojistik unsuru olarak yaralılar kullanılmak isteniyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr