AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Elazığ'da yayın yapan bir televizyonda sunulan 'Gündem' programına konuk oldu. Ataş, programda AKP teşkilatlarında yapılan FETÖ incelemelerini detaylarıyla anlattı.

“Parti içerisinde Ohal ilan ettik”

Ülke genelinde ilan edilen Olağan Üstü Hal ile (OHAL) birlikte parti içerisinde de olağan üstü hal ilan ettikleri belirten Ataş, "Biz Bütün teşkilatlarımıza şu talimatı verdik. ‘Tüm il, ilçe yönetimleri üç kademesiyle masaya yatırılmalı, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il başkanları bütünüyle masaya yatırılmalı gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra bize bir rapor verilmesini istiyoruz. Çünkü birlikte siyaset yapıyorsunuz gözlemleriniz var. O gözlemlere dayanarak ilde kuracağınız 3 kişilik komisyonla bu çalışmaları yapacaksınız, bize bir hafta içerisinde o raporlarınızı verin’ dedik. Biz bu verilen raporlar çerçevesinde pozisyonlarını alıp inceleyerek gerekçelerini alıp sorduk. ‘Kanıt olarak ne var elinizde. İşte çocuğunu FETÖ’nün okulundan almadı, Bank Asya ile irtibatları devam etti. Filan derneğe ya da sendikaya kayıtlı’ gibi. Kendisi değil de çocuğu kayıtlı veya çocuğu bizde siyaset yapıyor babası bu işlere karışmış vaziyette veya ilk birinci ve ikinci derecede yakınları gibi. Bu envanterleri topladıktan sonra genel merkezde çok ciddi bir çalışma yaptık” dedi.

“3 kademeli kanıt kategorisi yaptık”

Genel merkezde yürütülen FETÖ incelemelerini de anlatan Teşkilat Başkanı Ataş, 3 kademeli kanıt kategorisi yaptıklarını ve bunun üzerinden gelen bilgileri değerlendirdiklerini belirtti. Güçlü kanıt, kanıt, zayıf kanıt diye 3 kategori hazırladıklarının altını çizen Ataş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ayrışmaları yaptıktan sonra kadın kollarımızla ilgili gelen bilgileri kadın kolları genel başkanlığımıza verdik, gençlik kollarımızla gelen bilgiler varsa bunları gençlik kolları genel başkanlığımıza verdik siz çalışın dedik. Belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleriyle ilgili kanıt ortaya konulmuş gelmişse yerel yönetimlere verdik. Teşkilat kısmıyla ilgili kısmı da biz çalışmaya başladık. Farklı yerlerden tekrar sorgulamalar yaptık. Bu kanıtlar doğru mu diye yeniden araştırmalar yaptık. Bu çalışmalarımızın yüzde 97’si bitti.”

“AK Parti disiplinli bir partidir”

AKP içerisinde yapılan incelemenin sonuçlarını açıklayan Ataş, parti içerisinden bir kişinin bile ihanet kategorisinde çıkmayacağını kaydetti. Türkiye genelinde Cumhurbaşkanının ‘altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet’ tanımlaması çerçevesinde, en üstü olan ihanetle ilgili parti bünyesi içerisinde böyle bir yapının olmadığını aktaran Ataş, "Bir kişi bile çıkmaz. Neden çıkmaz. Ak Parti disiplinli bir partidir. İlkeleri ve kurallarıyla çalışan siyasi bir partidir. 17 - 25 Aralık 2013’den sonraki süreçte kongrelerini yeni yapmış bir partiyiz. İl ilçe kongrelerimiz 2014 Ekim, Kasım, Aralık ve 2015 Ocak süreçlerinde yapılmıştır. Bu kongreler yapılırken zaten bu hassasiyet göz önünde bulundurularak gerekli ayıklama yapılmıştır. Belediye seçimleri 30 Mart 2014’de yapılmıştır. Yani 17 - 25 Aralık sürecinden sonra yapılmıştır. Bu süreçte de gerekli ayıklanmalar yapılmıştır. Belki gözden kaçan kişiler kimlikler olabilir. Bu süreçte gerekli hassasiyeti gösterip yaptığımız çalışmalarda bunlarda ortaya çıkmıştır. Bunlarla ilgili işlemler de yapılmıştır ve yapılmaya devam edilmektedir" diye konuştu.

"Bize gelen sayı 519"

Araştırmalar sonucunda ortaya çıkan sayısal verilerle de ilgili bilgi veren Ataş, “Saydığım yapı kategori içerisinde teşkilatlardan bize gelen sayı 519. Bunun içerisindeki güçlü kanıt kategorisine giren sayı 120’yi geçmemektedir. Şuana kadar bizim 11 veya 12 tane meclis üyemiz istifa ettirilmiştir. 3 tane belediye başkanımız ihraç edilmiştir. Bir tanesi istifa etmiştir. Hala saydığımız kategoriler çerçevesindeki araştırmalar devam ediyor. Teşkilatlarımızda şuana kadar il, ilçe yönetim kurulu veya ilçe başkanı kadın ve gençlik kolları içerisindeki yapılardan istifalardan aldığımız kişi sayısı da 100 civarında. Bunların içerisinde 12 tane ilçe başkanı var. İl başkanı hiç yok. İl yönetim kurulu üye sayısı 12 civarında. Geri kalanlarında ilçe yönetimleri seviyesindekiler. Bu çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

“Teşkilatı benden daha iyi tanıyacak biri yok ”

AKP üzerinden yapılan iddialara da yanıt veren Ataş, “Bu kadar açıklamalarımıza rağmen, hala birileri bizi bir takım şeylerle itam etmek suretiyle Ak Parti’yi vurmaya çalışıyor. Bunların hiç birine kimse itibar etmesin. Toplumumuz şunu bilsin ki Ak Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hangi hassasiyetleri taşıyorsa, AK Parti’nin yönetici kadroları da o hassasiyeti taşımaktadır. Bunun üzerinden hiç kimse siyaset yapmaya kalkmasın. Ben Ak Parti’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan yardımcısıyım. Ak Parti’nin içerisinde en uzun süreli seçim koordinasyon başkanlığı görevini yürütmüş bir kişiyim. Bir yılı aşkın süredir de teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısıyım. İddia ediyorum ki Ak Parti teşkilatlarını benden daha iyi tanıyacak bir yapı şuana kadar yoktur. Ben yıllardır o teşkilatların yapısını takip etmeye çalışıyorum. Teşkilat başkanı olarak hassasiyetimiz Cumhurbaşkanımız kadar önemli ve hassastır. Biz cumhurbaşkanımızı mahcup edecek hiçbir davranış içerisinde olmadık bundan sonra da olmayız. Kimse kalkıp ta birilerinin kuru iftiraları sonucunda Ak Parti’yi yanlış bir şekilde lanse etmeye kalkmasın” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr