AKP Kilis İl Yönetim Kurulu üyesi, il Gençlik Kolları Başkanı ve Ensar Vakfı Kilis Şubesi Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı partiden istifa etti. İstifasını sosyal medya hesabından paylaşan Celkanlı, "Bu istifa günlerdir Ankara genel merkezde bir muhattap bulamamamdan kaynaklı Kilis in sesini duyurmak adına gerçekleştirmiş olduğum bir tepkidir." diye yazdı.

OdaTv'de yer alan habere göre Celkanlı bir diğer mesajında ise, Kilis'e atılan roket mermilerine karşı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sitem etti. Celkanlı'nın, çocukların tecavüze uğradığı Ensar Vakfı'nın Kilis Başkanlığı'nı yapması da dikkat çekti.

Celkanlı'nın istifa mesajı şöyle:

"Ak parti Kilis il yönetim kurulu ve parti üyeliğimden bugün itibari ile istifa etmiş bulunmaktayım. Bu istifa günlerdir Ankara genel merkezde bir muhattap bulamamamdan kaynaklı Kilis in sesini duyurmak adına gerçekleştirmiş olduğum bir tepkidir. Ak partide geçmişten bu güne beraber olduğumuz tüm arkadaşlarıma, partili tüm büyüklerime haklarımı helal ediyor, onlarında bana olan haklarını helal etmelerini temenni ediyorum.

Her partili arkadaşımın memleketimiz için yüreğinin yandığını biliyorum. memleketmizin bu durumdan kurtarmak için göstermiş oldukları çaba ve gayrete bizzat şahit olmuş bir kardeşiniz olarak sizleri Ve memleketimi Allah a emanet ediyorum.

Saygılarımla..."


Hacı Mustafa Celkanlı bir diğer mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kilis'e atılan roket mermilerine çözüm bulmadığı ve Kilis'le ilgili konuşmadığı için eleştiriyor. Celkanlı o mesajını şöyle bitiriyor: "Gel Cumhurbaşkanı'm gel gör. Ellerini Sema'ya açmış evlatları için dua eden Anneleri gör. Gel Reisim ağlayan çocuklarımızı gör, harap olan evleri, ağlayarak memleketimizi terk eden insanlarımızı gör. Ya gel artık çare bul bitap düşmüş memleketime. Ya söyle unuttuğunu bitsin bu amansız bekleyişimiz."

İşte o mesaj:

"Kilis'ten Reis-i Cumhur'a

Bizler sizinle bu yola çıktığımızda inandık.

İnadığınıza inandık, davanıza inandık.

Bizler sizin inandıklarınızı anlatırken samimiydik. Samimiydik Reis, ömrümüzden alınıp sana verilmesini isterken yaradan dan. Samimiydik Reis, size, her dediğinize kefil olur ilken.

Nerdesin Cumhurbaşkanım, gözlerimiz yollarda botunu giyecek ve gelecek Kilis i kurtaracak diye.

İnsan en acılı gününde en sevdiğini yanında istemez mi, nerdesin Cumhur başkanım bir şey gelmiyorsa elinden gel sarıl bize, ağla bizimle evladınız evladım de.

Gözlerimiz tv lerde, Reis bizim için bişey diyecek mi diye.

Gel Cumhurbaşkanı'm gel gör. Ellerini Sema'ya açmış evlatları için dua eden Anneleri gör. Gel Reisim ağlayan çocuklarımızı gör, harap olan evleri, ağlayarak memleketimizi terk eden insanlarımızı gör.

Ya gel artık çare bul bitap düşmüş memleketime. Ya söyle unuttuğunu bitsin bu amansız bekleyişimiz."

AKP'nin resmi sayfasında Hacı Mustafa Celkanlı'nın özgeçmişi şöyle yer aldı:

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr