MYK’de ‘CHP, zeytin konusunu istismar ediyor. Bir Gezi ortamı yaratılmaya çalışılıyor” değerlendirmesi yapıldı. Dün sektör temsilcileriyle yapılan toplantıdan ise bir karar çıkmadı. AKP MYK’de, TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin konuyu istismar ettiğini belirten bazı MYK üyeleri, “Sosyal medyada taraflar oluştu. Bir Gezi ortamı yaratılmaya çalışılıyor. Büyük bir algı oluşturuldu. Bu şartlarda TBMM’de her gün kavga olur” görüşünü dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Konunun anlatılmasında bir eksiklik varsa, tüm taraflarla bir araya gelin ve orta bir yol bulun. Bu işin CHP’nin dediği gibi olmadığını anlatın” dediği öğrenildi. Yapılan müzakerenin ardından tasarının görüşmelerine bir gün ara verilmesi ve taraflarla görüşülmesi kararlaştırıldı.

Muhtarlar istiyor

Ulusal Zeytin ve Zeytinyagı Konseyi İcra Direktörü Mustafa Tan, “‘istemezük’ tavrı içinde değiliz. Tekrar değerlendirilsin” derken; AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Bütün tarafları memnun etmek istiyoruz. Mesela muhtarlar geliyor, ‘yasayı çıkarın’ diyorlar” dedi.

'Sattıklarınız yetmedi'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, zeytin yasasını Twitter hesabından şu sözlerle eleştirdi: “Ülkenin tüm kaynaklarını sattığınız yetmedi, şimdi zeytinliklere göz diktiniz. 15 yıldır doymak bilmeyen bir hükümet ile karşı karşıyayız. Zeytin, Kuranıkerim’de geçen bir ağaçtır. Nurdur, berekettir, hayattır. ”

'İdam fermanıdır'

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, TBMM’de zeytinliklerin geleceğini de ilgilendiren torba yasaya tepki göstererek “İktidar, rant sağlayacak tüm doğal alanları talan planına zeytinlikleri de eklemiş, gözünü zeytinliklere dikmiştir. Zeytin yasası, Anadolu’nun simgesi olan zeytinliklerin idam fermanıdır"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr