CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Türksat üzerinden yayın yapan, aralarında Hayatın Sesi, TV 10 ile Van TV'nin de bulunduğu 12 televizyon kanalının yayını durdurulmasını kınadı.

"İstismar ediyorlar"

CHP'li Yarkadaş, "Saray ve AKP iktidarı, 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni istismar etmeye devam ediyor'' dedi. Bir televizyon ya da gazetenin izleyicisi ya da okuru tarafından kapatılabileceğini belirten Yarkadaş şöyle konuştu:
"İktidar, kendisini rahatsız eden hangi ses varsa, onu boğabilmek için, üzerine çullanıyor. TV'leri kapatarak, aslında halkın nefes borusunu sıkıyor. Toplumun alternatif bir ses duymasına, farklı bir nefesi hissetmesine tahammül edemiyorlar."

"KIYIM Hükmünde Kararname"

İktidarın Kanun Hükmünde Kararname adı altında "KIYIM Hükmünde Kararname" yayınladığına dikkat çeken Yarkadaş, "Bu KHK'lar adeta bir padişah fermanına döndü" dedi.

"Meclis'i yine tatil etmek istiyorlar"

AKP'nin yaptıklarını savunma cesareti olmadığını belirten Yarkadaş, "Anayasa ve yasaları ayaklar altına alan Khk'ları Meclis'ten kaçırmak için formül arıyorlar" şeklinde konuştu.
İktidarın, tadilatların bitmemesini gerekçe göstererek TBMM'yi 1 Ekim'deki açılışın ardından Kasım ayının ortasına kadar tatil etmeyi planladığını da söyleyen Yarkadaş, "Yaptıkları her şeyin suç olduğunu bildikleri için Meclis'i fiilen ortadan kaldıracak, hesap sorulamayacak bir düzeni kurmanın adımlarını atmaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı.

Mutlaka hesap verecekler

İktidarın KHK'ları Meclis'ten kaçırmasının anayasal suç olduğunu belirten Yarkadaş, "Ne yaparlarsa yapsınlar, bunların hesabını vermekten kurtulamayacaklar" dedi.

Türkiye'nin renkleri soluyor

Kapatılan her TV ile gazetenin Türkiye'nin ayrı bir rengi olduğunu belirten Yarkadaş, "iktidar, renksiz, siyah beyaz bir Türkiye istiyor. Ancak bu isteğini gerçekleştirmesine izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı. Mahkeme kararı olmadan hiçbir yayın organının kapatılamayacağını da dile getiren Yarkadaş, yapılanların anayasayı paspas haline getirmek olduğunu söyledi.

İddialar baskıya zemin yaratıyor

İktidarın "2. darbe girişimi olacak" söylentisiyle baskıyı kurumsallaştırdığının altını çizen CHPli vekil, "Bu tür söylentilerle baskıya meşru zemin yaratıyorlar" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr