Mesaja göre, AKP Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Ulu, bir kadın öğretmenin, müdür yardımcısı yapılması için, MEB Ceyhan Şube Müdürü'ne talimat verdi. MEB Ceyhan Şube Müdürü Murat Bulut ise bu öğretmenin, müdür yardımcısı olması için yazısının yazıldığını bildirdi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘Milli Eğitim Müdürlüğü' grubundaki WhatsApp yazışmasını yayınladı. Mesajlara göre, AKP Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Ulu, Şehit Fehmi Koç İlköğretim Okulu'ndaki bir kadın öğretmenin, Büyükmangıt İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcısı pozisyonunda göreve başlaması için MEB Ceyhan Şube Müdürü Murat Bulut'a talimat verdi.

SONRA ‘YAZI SEHVEN OLDU' YAZDI

Bulut ise, “Büyükmangıt İlköğretim Okulu'nun müdür yardımcılığı için Süleyman Ulu, Şehit Fehmi Koç'taki bayan için birini yollamış Mustafa Bey'in yanına. Ben de ‘yazısı yazıldı' dedim. Haberin olsun müdürüm” diye yazarak öğretmenin işleminin başlatıldığını duyurdu. Mesajı yanlış yere yolladığını fark eden Bulut, “Yazı sehven atılmıştır” dedi.

Yazışmayı yayınlayan Koncuk ise, “Bir WhatsApp kazası daha. Ceyhan AKP Başkanı Süleyman Ulu, müdür yardımcısı olarak bir okula öğretmen görevlendirmesi istemiş. Emrin başüstüne demişler” açıklaması yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr