Gaziantep'te dün yaşanan bombalı saldırının ardından AKP ve  CHP MYK'leri olağanüstü toplandı. AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Yasin Aktay yaptığı açıklamada, "Gaziantep saldırısı bir mesaj verme çabasıdır, söyleyecek sözü olanlar siyaset meydanına gelsin" dedi.

AKP Parti Sözcüsü Yasin Aktay'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Terörü bir mesaj vermek olarak algılayan bu dünyayı reddediyoruz. Birilerinin konuşacak bir şeyi varsa iletişim ortamları ortadadır. Kimin ne söyleyecek ne sözü varsa o er meydanında, siyaset meydanına bekliyoruz.”

Saldırıyı 15 Temmuz’daki darbe girişiminin uzantısı olduğunu belirten Aktay, saldırının  amacının Türkiye’nin siyasetini etkileme çabası olduğunu ifade etti.

“Saldırının kimin patenti altında yapıldığının bir önemi yok bu saatten sonra. Kimin hangi maşaların kullanılmış olduğunu tespit edeceğiz. Terör saldırılarının amacı Türkiye’nin siyasetini etkileme çabasıdır. 15 Temmuz terör saldırısının uzantılarına bakıldığında bir sürü terör uzantısı olduğunu görüyoruz” dedi.

Aktay sözlerini, "Düğün ortamını katliam ortamına dönüştüren alçaklıkta yaralıları tedavi etme içerisindeyken HDP’lilerin bu ortamda nasıl bir fırsata dönüştürmeye çalıştıklarını gördük. Terörün kimliği önemli değil. Kimden gelirse kime karşı yapılırsa yapılsın kurbanları masumdur. Canına kıyılan mazlumların, dinine, kimliğine, inançlarına bakmadık bakmayacağız. Yiten canlarımızın etnik kimliğinin, siyasi görüşünün ne olduğuna asla bakmadık. Bakmayacağız." tamamladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr