Kahraman, laikliğin yeni anayasada olmaması gerektiğini savunarak, “Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım” demişti.

Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni anayasada laiklik ilkesinin korunacağı yönünde açıklama yapmışlardı.

Kahraman’ın ‘millete zulmeden kadim laikçi ve darbeci anlayışla’ mücadele ettiğini belirten Çamlı, parlamentonda düzenlediği basın toplantısında Kahraman’a yönelik eleştirilere tepki göstererek, şunları söyledi: “Şu an devletimizde ve çevre komşu ülkelerde yaşanan bütün sıkıntıların altında CHP ve köklerindeki İttihat Terakki problemini yaşamaktayız. Milletin reylerini vererek desteklediği bir milletvekili arkadaşımızı kalkıp ağza alınmayacak küfürlerle o köşe yazarları, siyasileri görüyorsunuz. Hem de demokrasiyi koruyacağız diyorlar. Kim bunu söyleyenler, demokrasiyi, insan haklarını katledenler.”


‘Laiklik olmasın’dan ‘laiklik yeniden tarif edilsin’e

AKP’li Çamlı, 1 Kasım seçimlerinden önce yeni bir anayasa yapma konusunda millete söz verdiklerini de anımsatarak sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi yeni bir anayasa yapılacak ve diyor ki ‘Bu anayasada laikliği tarif edelim.’ Bu tarihte olduğu gibi bir zulüm aracı olmasın. İnsanlarımız evinde Kuran’ı Kerim okunurken polis arabalarına doldurulup nezarethanelere taşınmasın. Onun için açıklamalarını desteklediğimizi, yeni anayasada laikliğin tarif edilmesi gerektiğini söylüyoruz.”

ERDOĞAN'IN 2O YILLIK GÖNÜLLÜ ŞOFÖRÜ

7 Haziran seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden 16. sıra adayı gösterilen ancak seçilemeyen Erdoğan’ın 20 yıllık ‘gönüllü şoförü’ Ahmet Hamdi Çamlı, 1 Kasım seçimlerinde Meclis’e girmeyi başardı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr