TBMM İçtüzüğü’ne göre 1 Temmuz’da tatile girecek olan genel kurulun, Maarif Vakfı, 30 yıldan fazla çalışan emekli memurlara tazminat verilmesi, askere “OHAL” yetkisi getiren tasarı ve yeni gelecek 2 torba tasarının yasalaştırılıncaya kadar çalışması yönünde karar alındı. Buna göre, genel kurulun 1 Ağustos’a kadar çalıştırılması bekleniyor.

Toplantıda, anayasa komisyonunun çalışmaları da masaya yatırıldı. Komisyonun hem partili Cumhurbaşkanı, hem de yeni anayasa ile ilgili çalışma yapması kararlaştırıldı. TBMM gündemine öncelikle partili Cumhurbaşkanı düzenlemesinin getirilmesi eğilimi öne çıkarken, bu konudaki zamanlamaya ise gelişmelere göre karar verilecek.

MYK’de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na İstanbul’daki şehit cenazesinde yapılan saldırı da değerlendirildi. Konunun Meclis’te gündeme geldiğinin belirtilmesi üzerine Başbakan Binali Yıldırım, “Şehidin yakınıymış” dedi. Bazı üyelerin de “Sarılıp konuşmuşsunuz” demesi üzerine Yıldırım, “Bilmiyordum, sonradan öğrendim” ifadesini kullandı. Toplantıda, “Şehidin yakınıymış, kurşunu atmamış önüne koymuş. Kılıçdaroğlu’nun ‘Ben DHKP-C, PKK, kader mahkûmlarına da gittim” sözlerine yönelik şehit yakınının hassasiyeti olarak görülmesi lazım. CHP, 2 gündür Kılıçdaroğlu’ndan kahraman çıkarmaya çalışıyor, bu yanlış. O konuşmaya tepki olarak değerlendirmek lazım” değerlendirmesi yapıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr