OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerin görüşülmesinde Meclis’teki komisyonları devre dışı bırakan, TBMM İçtüzüğü’ndeki 30 günlük süreyi de dikkate almayan AKP, kararnamelerle ilgili olarak komisyon kurulması için muhalefet partilerine öneri götürdü. Muhalefet partilerinin kabul etmesi durumunda kurulacak komisyonda hükümetten de Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli yer alacak.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında önceki akşam toplanan AKP MYK’de, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerin Meclis’teki görüşme takvimi ele alındı. Toplantıda, muhalefet partilerinin eleştiri ve itirazlarının değerlendirilmesi, kararnamelerde yapılacak olası değişiklikler konusunda Meclis’teki siyasi parti temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulması benimsendi.

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dün muhalefet partilerine komisyon önerisini sundu. CHP, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılacak değerlendirmeden sonra bir yanıt vereceğini bildirdi.

MHP ise, komisyon önerisini kabul ederek partiden bir temsilci verileceği yanıtını verdi. Komisyonda, hükümet adına Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de yer alacak.

TBMM Genel Kurulu’nda, tatil öncesi tümü üzerindeki görüşmeleri başlayan ilk KHK’nin TBMM İçtüzüğü’nde öngörülen 30 günlük süresi dün sona erdi.

AKP yöneticilerinin, hafta başından beri KHK’lerin görüşüleceği yönündeki açıklamalarına karşın, dün de görüşmelere geçilemedi. Genel kurul, dün karar yeter sayısı bulunamadığı için 16.30’da kapandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr