Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın 'kelepçeli eylemi'ne AKP'li vekiller saldırdı. AKP Grup Başkanvekili İnceöz videolarının olduğu kavgaya ilişkin, Nazlıaka'ya şiddet uygulamadıklarını iddia etti.

AKP  Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın kendisini Meclis kürsüsüne kelepçelerken, kelepçeyi taktığı bileğini alttan sargı ile sardığını belirterek, "Üç anahtarla kelepçeyi sökmeye çalıştım, sökemeyince yıldız tornavida ile mikrofonun vidalarını söktüm ve Nazlıaka'nın kelepçe taktığı kolunu mikrofondan çıkardım. Daha sonra da Genel Kurul salonundan dışarı çıkartıldı." dedi.

Nazlıaka'nın kürsüye hazırlıklı olarak geldiğini belirten İnceöz, "Kelepçeyi taktığı bileğini alttan sargı ile sarmış, sargının üzerine kelepçeyi takmış. Bir süre bekledik, kelepçe açılır diye düşündük ama Aylin Nazlıaka kimseyi yanına yaklaştırmıyor, erkek milletvekillerini de yanına yaklaştırmıyor." dedi.

"NAZLIAKA'YA ŞİDDET UYGULAMADIK"

"Ben de Nazlıaka'nın yanına giderek, kelepçeyi açmak için bulduğum anahtarları denemeye başladım. Bu sırada HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, anahtarları elimden almaya çalıştı ama ben vermedim. Bütün anahtarları denedim ama hiçbiri açmadı. Bu sırada Aylin Nazlıaka'ya şiddet falan uygulamadık.

Üç anahtarla kelepçeyi sökemeyince, yıldız tornavida ile mikrofonun vidalarını söktüm ve Nazlıaka'nın kelepçe taktığı kolunu mikrofondan çıkardım. Bu sırada Nazlıaka, kelepçeyi mikrofondan çıkarmamak için çok direndi. Yaşanan kargaşa sırasında, söktüğüm mikrofonun vidalarını tekrar yerine taktım. Aylin Nazlıaka da daha sonra Genel Kurul salonundan dışarı çıkartıldı."

AKP Grup Başkanvekili İnceöz,  "Enç, bu sırada boynundan ve belinden darbe aldığı için hastaneye kaldırıldı. Orada büyük bir arbede yaşandı. Genel Kurulda yaşananların, bütün bunların müsebbibi; CHP'den ihraç edilen Aylin Nazlıaka'nın kendisini kürsüye kelepçelemesi ve verilen arada, konuşmamıza rağmen ikna olmayarak kilidi açmamasıdır." sözlerini sarf etti.

Şafak Pavey'e saldıran AKP'li Enç'e tepki yağıyor: Kavgadan sonra trup gibi, sonra mı?..

Şafak Pavey'e saldıran AKP'li Enç, Cemaat'in yemeklerine katıldığı ortaya çıktı

Meclis'te tansiyon yükseldi... Kendini kürsüye kelepçeleyen Nazlıaka'ya AKP'lilerden sert müdahale

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr