CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, parlamentoda düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

"SİSTEMATİK BİR SALDIRI VAR"

Anka'nın haberine göre; Özel, son günlerde CHP ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sistematik bir saldırı olduğunu belirterek, “Sayın genel başkanımıza sistematik bir saldırı var. Dün Meclis’ten kaçarak içtüzükten yararlandıkları boşlukla anayasa ihlali yapanlar, Meclis’i Salı gününe kadar kapatan, KHK’yı görüşmeden Meclis ten kaçanların suçluluk psikolojisi içinde ortaya çıkardıkları bir saldırıyla karşı karşıya” dedi.

MELİH GÖKÇEK’İN İDDİALARI

Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “Türkiye’de bir iç savaş çıkacağını ve sokakların karışacağı” yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Gökçek’in açıklamalarının tehlikeli bir boyuta gittiğini belirterek, Hükümeti Gökçek’i susturmaya davet etti.

Özel konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ağzından çıkanı kulağı duymadan birtakım saldırılarda bulunuyor. Bunların gerekli incelemelerini yaptıktan sonra suç duyurusu yapabiliriz, tazminat davaları açabiliriz. Bir iç savaştan ve bireysel silahlanmadan, herkesin evine pompalı tüfek attığından, alevi-sünni gerginliklerinden…yani akla gelmemesi gereken ne varsa akla getirip, tavsiye edilmemesi gereken her şeyi tavsiye eden, bir iç savaş kışkırtıcılığı yapan ifadeleri var. Hükümete soruyoruz, bu kişinin söyledikleri doğru mu, bireysel silahlanmanın önü açıldı mı?... herkes silahları bir yerlere atıyor ve ortalık bir kez daha karışırsa iç savaş çıkacak mı? Ağzından her gün hakaret, iftira çıkan birisinin artık bunları söylüyor olması, biz bunları hezeyan olarak, kontrolünü kaybetmiş birisinin hezeyanları olarak biliyorduk ama tehlikeli şeyler söylüyor. Melih Gökçek i önce susturun sonra tedbir alın. Bu ülkenin huzuru, barışı hükümete emanettir.”

"UCU BANA DEĞEECEKSE DURSUN"

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Özgür Özel, bugün ilk toplantısını yapacak olar Darbe Komisyonu’na ilişkin bir soruyu, “Bugün de çoğunluğu aldıkları komisyonda, çoğunluk oylarıyla seçilecek dört makama dört AKP’li oturtuyorlar. Başkan AKP’den den, başkan vekili CHP’den, sözcüsü HDP’den yazman üyesi MHP’den oluşacak bir komisyon bütün dünyaya ‘Türkler darbeye karşı birleştiler, darbeye araştırıyorlar görüntüsü verecekken’, şimdi; ‘darbenin siyasi ayağı tartışılırken kontrol elimde olsun. istediğim gelsin konuşsun, istemediğim konuşmasın. Sorumlusu neredeyse nereye gidecekse gitsin’ değil. ‘Ucu bana değecekse dursun’ çabasıdır” yanıtını verdi.

"FETÖ'NÜN MİMARI BAŞKAN OLDU"

Özel, Darbe Komisyonu Başkanı seçilen AKP'li Reşat Petek ile ilgili de şunları söyledi:

“Reşat Petek FETÖ’yü ‘övmedim’ diyor. Dakikalarca kimsenin övemeyeceği kadar FETÖ’yü öven konuşmaları dönüyor. AKP, bir FETÖ mimarını, bir FETÖ hayranını komisyona başkan yaptı. Tam Türkiye de olacak bir şey. AKP’ nin içinde bu komisyona başkanlık edebilecek hukuk ve siyaset insanları var. Fakat hukukun gereğini yaparsa, nereye kadar gidilirse gidilsin derse kaygısıyla, FETÖ konusunda en çok açığı olan, arkası çöplü, kuyruğu ellerinde bir başkanla götürüyorlar. Başkan kontrol dışına çıkarsa ipi çektiklerinde ilk başkanı kafese koyacaklar. En çok zaafı olan, en çok karnı ağrıyan, eğer bir yanlışı olursa, reisi kızdırırsa, bir anda ipini çekebilecekleri bir başkan varsa o da FETÖ konusundaki en kaygılı kişidir. Bazen bu AKP’ nin siyaset sistemini italyan mafyasının yönetim biçimine benzetmiyor değiliz.. baba filminin senaristlerinin bile aklına zor gelen bir yaklaşım.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr