Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Elvan, “AK Parti’nin yeni anayasa taslağını hazırlama sürecinin uzayacağı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın bu konuda anlaştığı ve anayasa konusunun bir süre daha gündeme gelmeyeceği” iddialarının sorulması üzerine, zikzak yapan bir parti olmadıklarını belirtti. Elvan, “Çalışmalarımız son hızla devam etmektedir. Neyi söylediysek sonuna kadar onun arkasındayız” diye konuştu. Elvan, takvimde bir değişiklik olup olmayacağı sorusu üzerine, “Çalışmaları bitirir bitirmez elbette Meclis’e sevk edecekler. Hiçbir tereddüdünüz olmasın” ifadesini kullandı.

AKP’nin anayasa komisyonunda yer alan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop da, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın yeni anayasa taslağının zamana yayılması konusunda anlaştığı iddiasının sorulması üzerine, “Zamana yayma diye bir şey yok. Çalışmalarımız devam ediyor. Biz bunu hazırlayıp kamuoyuna sunup daha sonra Meclis’ten geçirip referanduma sunmak suretiyle anayasa meselesini artık gündemden düşüreceğiz” dedi. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü yazısında, Erdoğan ile Davutoğlu’nun yeni anayasayı zamana yayma konusunda anlaştığını yazmıştı.

CHP’nin desteği olumlu

Öte yandan Şentop, dokunulmazlık önerisine CHP’nin destek vermesine “Destek vermelerini iyi, olumlu gelişme olarak görüyorum” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr