AKP'yi desteklemek adına muhalefete ve muhalif gazetecilere olmadık iftiralar atmakta sakınca görmeyen ve bu iftiralar nedeniyle defalarca mahkum olan 'havuz medyasının' yayın politikasına yönelik zaman zaman 'yandaş mahalle' içinden de tepkiler geliyor.

Kimi zaman bu tepkiler 'iç hesaplaşma' şeklinde olsa da, muhalefete ve muhalif gazetecilere yönelik iftiraların haber şeklinde sunulmasına çok yüksek sesle tepki gelmiyor. Gelen eleştirilerin büyük çoğunluğu ise, yandaş gazete ve televizyonların 'gayrı ahlâki' bulunan kimi program ve haberleri ile yayınlanan reklamlar.

Akit yazarı Hacı Yakışıklı da, "Sürmanşette Kur’an, reklamda faiz, iç sayfada bikini!" bugünkü yazısında yandaş medyadaki durumu eleştirdi. 

İşte Yakışıklı'nın yazısının başlığından da eleştirilerin içeriğini tahmin etmenin güç olmadığı yazısındaki o satırlar:

...

Basın-yayın üzerinden yönetilen dünyada, eleştirdiğimiz “medya gruplarını” baş tacı eden bizim yöneticilerimiz değil de kim? Millete kan kusturmaya çalışanlara karşı “kızılcık şerbeti içtim” deme devri kapanmadı mı?

Adamlar gazetelerinin manşetine, televizyonlarının en reytingli saatlerine “çıplak figüranlar” serpiştiriyorlar. Gazetelerinin görkemli yerlerinde “faiz reklamları” var. “Cola içiniz” diyorlar, çünkü Ramazan Cola’sız çok sıkıcı geçermiş. Her şey biz eğlenelim diye, oh be, yaşasın!

Zakkumun kökü programına hoş geldiniz! Size tüm acıları unutturup eğlendireceğiz. Bombalanan şehirler sizden çok uzak, siz Grand De Lüx bir hayata layıksınız, şimdi reklamlar!..

 “Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan” yazan gazetenin iç sayfasında “Kimin eli kimin bilmem neresinde” haberleri rezilce sergileniyor. Kim şaha kaldırıyor bunları? Trump mı?

 Ramazan sohbeti dinlerken pat diye giren reklamlarda “Faiz alın, faiz yiyin, çok mutlu olursunuz; cipslerin çıtır çıtır lezzetini tadarsan kızlar erkekleri, erkekler kızları peşinden sürükler” nidaları evlerin duvarlarını zangır zangır inletmiyor mu?

 “Efendim hürriyet ve özgürlük var” değil mi ama Monşer?

 Sayın çok muhterem, az su katılmış bayım! Kur’an-ı Kerim sohbeti dinlerken araya giren reklamlarda dondurmaya affedersiniz neredeyse tecavüz eden yarı çıplak yosmalar evlerin odalarına çoluk, çocuk, eş, dost, akraba otururken nasıl girebiliyor? Buna kim müsaade ediyor? Trump’ı yukarıda söylemiştik!

 Toplumun kültürel kodları böyle dinamitlendi ve açılan yaralar kanamaya devam ediyor. Emine Şenlikoğlu’nun bahsettiği “Gençliğin imanını sorularla çaldılar” mevzusu şimdi çok masum kalıyor. Gençliğin imanını çaldıkları gibi, bütün toplumun ahlakını da kirli ekranlar vasıtasıyla çalmaya devam ediyorlar. Çaldıkça eğlendiriyorlar, eğlendikçe unutturuyorlar!

 Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz, lakin bugün salyangozları bizzat Müslümanlara sattırmaya çalışıyorlar!

 ....

 Bir yanda “çıplak manken” fotoğrafı, bir yanda “Kur’an” reklamı!!!

 Bu mudur yani? Yazıklar olsun, bunlara prim verenlere de yazıklar olsun! Siyonist yamakları, onun bunun süslü maşaları, köle olmaya gönüllü kadavra artıkları!

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr