Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Ankara'da 37 kişinin yaşamını yitirdiği hain saldırı sonrasında Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan iftiralara sosyal medya hesabı üzerinden çok sert yanıt verdi.

Atalay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"BAŞARAMAZLAR!.."

Ankara'daki katliamı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Bu katliamı gerçekleştirdiği iddia edilen zanlının ismi üzerinden Cumhuriyet Gazetesine çamur atan, iftira ve yalanlarıyla karanlık emellerine ulaşacağını zanneden ahlâksız tetikçileri, bunların ağababalarını, AKtrollerini, medyadaki işbirlikçilerini tanıyor, biliyoruz. Bunların lügatında şeref, dürüstlük, haysiyet, erdem vb değerler yerine kalleşlik, kötülük, iktidarı elde etme ya da koruma için her şeyin, her yolun mübah sayılması geçerlidir. İnsani olan bütün değerleri satılıktır bu tiplerin.

Çölleşmiş basın dünyamızda her türlü olumsuzluğa, siyasi, mali, hukuki baskıya, tehditlere karşın gazeteciliği layıkıyla yapma iradesini kıramadıkları Cumhuriyet Gazetesi'ni karalamanın, itibarsızlaştırmanın ve el koymanın planlarını yapıyor ve uyguluyorlar. Başaramazlar!..

"HESABINI VERECEKSİNİZ"

Nereden ve kimden gelirse gelsin, hangi amaçla olursa olsun terörü ve şiddeti dışlayan ve lanetleyen bizleri iftira atarak, yalan bilgileri yaymak suretiyle aşağılık bir kara propaganda yaparak korkutamazsınız. Terörü her zaman lanetleyeceğiz, ama bununla yetinmeyecek sorumluluğunuzu anımsatacağız, siyasi sorumlularının da hesap vermesi gerektiğini dile getirmekten asla çekinmeyeceğiz. Bu katliamların üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Beceriksizliğinizi, başarısızlığınızı gizlemek ve unutturmak için Cumhuriyet Gazetesi'ni hedefe koyan yalanlarınızın ve bu yalanların neden olacağı sonuçların hesabını da vereceksiniz.

"HİÇBİR KUDRET NE KAYYIM ATAYABİLİR NE DE EL KOYABİLİR"

Bizim el konulacak binamız da, matbaamız da, kağıdımız da, paramız da, stoğumuz da yok. Bir aylık gelirimizle kapatılacak kadar az miktarda bir borcumuz var, isteyen olursa el koymaya gerek olmadan devrederiz. Bunun dışında, bizim için vazgeçilemez ve devredilemez nitelikte olan geçmişimiz, şerefimiz, haysiyetimiz, gazetecilik etik kurallarına ve gerçeğe sadakat esasına dayalı habercilik ilkemiz ve anlayışımız var.

Bu değerlerimizi göğsümüzde büyük bir onur ve gururla taşıyoruz; hiç bir kudret bunlara ne kayyım atayabilir, ne de el koyabilir!..

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr