2007 yılında başlayan akıllı telefon devrimi, hayatımızın çoğu alanını etkilemeye başladı. Akıllı telefonlar beraberinde gelen mobil işletim sistemleriyle farklı ürün ve teknolojiler geliştirmek mümkün oldu. Özellikle sektörün büyüklüğü düşünüldüğünde üreticiler alternatif ürünler ile kitlelere ulaşmak istedi. Akıllı saatler örneğinde bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Sıra akıllı yüzüklere gelmiş olabilir mi?


Akıllı yüzük iddiaları, akıllı saatler ile hemen hemen aynı dönemlere dayanıyor. Ancak akıllı saatler daha gerçekçi bir konsept olduğu için bugün örneklerini görebiliyoruz. Akıllı saat konusunda henüz dikkat çekecek boyutta bir çalışma yok.
Akıllı yüzük patentleri alınıyor!
Zaman zaman teknoloji gündemi Apple ve Samsung gibi dev firmaların çeşitli patentler almasıyla çalkalanıyor. Özellikle geçtiğimiz aylarda hem Apple hem de Samsung tarafından böyle iki haberin gelmesi dikkat çekmişti. Ancak firmalar patent başvurularında çok daha uzun soluklu planlar yapıyor. Bir patentin alınması, ertesi yıl o ürünün çıkacağı anlamına gelmiyor. Ancak buna rağmen Apple iRing veya Samsung Galaxy Ring şeklinde benzetmeler yapılıyor.
Neden akıllı yüzük konsepti ilgi çekiyor?
Bu konseptin ilgi çekmesinin temel sebebi bilim-kurgu filmleri olabilir. Tıpkı akıllı saatler gibi hemen herkes böyle teknolojik cihazlardan hoşlanır. Parmağınızda taşıdığınız bir cihazdan bildirim almak, ses duymak, Bluetooth veya Wi-fi ile akıllı telefonunuza bağlı olması gibi detaylar gerçekten heyecan uyandırıcı. Ama teknolojik yetersizlikler ürünü kullanışsız hale getirecektir.
Yazının devamı için buraya tıkayın

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr