Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Bölümü ek binası inşaatında iskele demirleri çöktü. Çökmeyle birlikte yaşanan göçük altında 7 işçi kaldı. İşçilerden 3’ü kendi imkanlarıyla kurtularak hastaneye kaldırıldı.

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ve AFAD ekipleri göçük altındaki 4 kişiyi kurtarmak için çalışma başlattı. Kurtarma çalışmaları devam ederken, hastaneye kaldırılan diğer 3 işçinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Ekiplerin çalışmasıyla göçük altında kalan 4 işçi daha kurtarıldı.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ UZUNKAYA'DAN AÇIKLAMA

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Bölümü ek binası inşaatında meydana gelen göçükle ilgili bilgi alan ve olay yerinde incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, basın mensuplarına açıklama yaptı. Uzunkaya, “İnşaat çökmesi neticesinde 7 çalışan işçi, iskelenin altında kalıyor. Bunlardan 6’sı çıkarıldı. Hastanelere gönderildi. Sağlık durumları iyi. Herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor. Bir işçimizi şu anda göçük altında. Yoğun demir yığınları ve iskele altında olduğu için şu anda kontrollü bir şekilde kendisine zarar verilmeden kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sağlık durumu iyi kendisiyle temas kuruldu” dedi. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr