‘Arınç sarayı Sur’daki tünellere sokuyor’ başlıklı yazının, 4 Şubat 2016 tarihli Zaman gazetesinde yayınlanması üzerine cumhurbaşkanlığı genel sekreterliği, Türköne hakkında başsavcılığa şikayette bulundu.

Şikayet dilekçesinde suça konu yazıda cumhurbaşkanına yönelik tehdit içerikli ifadeler bulunduğu, bu nedenle Türköne hakkında soruşturma başlatılmasının istendiği belirtildi.

‘Aldığım terbiye gereğince Cumhurbaşkanı’na tehditte bulunmam mümkün değil’

Yetkisizlik kararı alan Ankara’daki başsavcılık, suç duyurusu dilekçesini Bakırköy başsavcılığına yolladı.

Bakırköy adliyesinde ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veren Türköne şöyle dedi: “Yazım dikkatlice okunursa Saray iktidarını ipe dizeceğimi söylemediğim, devlet iktidarının tarihte bu tür durumlarda uyguladığı yol ve yöntemi hatırlattığım görülecektir. Dolayısıyla tehdit suçunun yasal unsurlarının oluşmadığını düşünüyorum. Ben milliyetçi ve devletin bekasına önem veren bir akademisyenim. Aldığım terbiye ve devlet geleneği gereğince cumhurbaşkanına tehditte bulunmam mümkün değildir.”

Mahkeme iddianameyi kabul etti

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamedeyse basın özgürlüğünün, tüm özgürlükler gibi başkalarının kişilik haklarına aykırı kullanılamayacağı belirtilerek Türköne’nin en az beş yıl hapisle cezalandırılması istendi.

Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi de iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr