Barış için Akademisyenler’in Bu Suça Ortak Olmayacağız bildirisine imza atan Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu Kilim’in, sözleşmesinin uzatılması için gereken idari dosyayı ve akademik çalışmalarını eksiksiz olarak ve süresi içinde sunduğu halde dosyası 3 kez iade edildi.

İlk jüri olumlu görüş belirtince rektörlük yeni jüri istedi. Başka üniversitelerden seçilen yeni jüri de olumlu görüş belirtti.

Ancak Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, herhangi bir gerekçe belirtmeden, Esra Ergüzeloğlu Kilim’in görev süresinin uzatılmayacağını bildirdi. Kilim, üniversiteden uzaklaştırılan 11. akademisyen oldu. Üniversitedeki görevine son verilmesine kadar uzanan süreci gazetemize değerlendiren Esra Ergüzeloğlu Kilim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzacıları hedef gösteren açıklamalar yapmasından sonra bildiriye imza verdiğini belirtti.. Herhangi bir adli ya da idari soruşturmaya uğramadığını belirten Kilim, “benim iş akdi sözleşmemi sonlandırırken başka gerekçelerin üretilmesi gereği ortaya çıktı. Benim atılmam için gerekçe üretirken ellerinde kalan tek koz, akademik niteliklerimin yeterli olmadığını, tembel olduğumu ispatlamaları olabilirdi” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr