CHP Milletvekili Musa Çam, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’le görüştü. Çam, Türk’ün “Er ve ya geç Türkiye’de barış, demokrasi, kardeşlik egemen olacak. Savaştan ve kandan nemalanan ve bunun üzerine siyaset yaparak iktidar olmak isteyenler kaybedecek” dediğini aktardı.

Türk’ün parlamentoda 6 dönem görev yaptığına ve 74 yaşında olduğuna dikkat çeken Çam, “Bugün 74 yaşında olan ve kalp piliyle yaşamını sürdüren Türk’ün tutuklanmasını hiç kimseye anlatamayız. Kaçma ihtimali hiç yokken bu yaşta birinin tutuklanması kabul edilemez. Kaldı ki Türk, herkesten çok daha rahat iletişim kurulabilen, görüşülebilen, hayatı boyunca barış ve kardeşlikten yana tavır almış, her türlü şiddet ve teröre karşı çıkan biridir. Cezaevinin soğuk duvarları arasında yine gülen yüzüyle karşılaştık. Önce tek kişilik bir hücrede kalıyormuş, sağlık gerekçesiye biriyle birlikte kalmaya başlamış” dedi.

Baykal’a övgü

Çam, görüşmede CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Mardin’de Türk’ün ailesine yaptığı ziyaretin de gündeme geldiğini belirterek Türk’ün “Deniz Baykal’ın Mardin’e gitmesinden ve ailemi ziyaret etmesinden memnun ve mutlu oldum. Geçmişte uzun yıllar birlikte parlamentoda görev yaptık. Deniz Bey’den de bu beklenirdi. Çok teşekkür ediyorum” dediğini iletti.

Çam’ın aktardıklarına göre Türk şöyle konuştu: “Yaşananlardan büyük üzüntü duyuyorum. Türkiye bunları hak etmiyor. Seçimle gelmiş yöneticiler ancak seçimle gider ve buna da halk karar vermeli. Er ve ya geç Türkiye’de barış, demokrasi, kardeşlik egemen olacak. Savaştan ve kandan nemalanan ve bunun üzerine siyaset yaparak iktidar olmak isteyenler kaybedecek.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr