Ahmet Çakar'ın gündem yaratacak 3 Temmuz ve Cemaat itirafları şöyle:

- 3 Temmuz 2011 sabahı ılık bir New York sabahı uyandım, saat 08.00 idi (Türkiye saati 15.00). Telefonumda yüzlerce çağrı ve mesaj vardı. O an Türkiye'de şike operasyonunu öğrendim, gelişmeleri internetten takip ettim ve Telegol'e de bağlandım. 2 hafta sonra da yurda döndüm.

- Yurda döndükten sonra da Telegol'den Beyaz TV'ye transfer oldum. Göktuğ Sevinçli, Rasim Ozan Kütahyalı, Adnan Aybaba ve rahmetli Selçuk Yula ile programa başladık. Basında yayınlanan ve daha sonra İddianame'de alenileşen tapelerle ilgili haftalarca program yaptık.

FENERBAHÇELİLER 'BU BİR CEMT OPERASYONU' DEMİŞTİ
- O dönem birçok Fenerbahçeli medya mensubu (programımıza çok defa konuk olan Ömer Çavuşoğlu ve Bedri Baykam da dahil) 'bu bir Cemaat operasyonudur' dediler. Ben ve birçok medyacı ise 'Devletin savcısı, hakimi ya da koskoca Fenerbahçe'ye niye operasyon yapsın, mantıksız' dedik.

AZİZ YILDIRIM BİLE 'CEMT YAPTI DİYEMEM' DEDİ
- Hatta 1.5 yıl önce Aziz Yıldırım CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın, "Size bu operasyonu Cemaat mi yaptı?" sorusuna, "Hayır, Cemaat yaptı diyemem" dedi. Yani şike operasyonunun üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen, "Biz şike yapmadık" diyen Aziz Yıldırım, "Bize operasyonu Cemaat yaptı" diyemedi.

- Mahkemede de tüm sanıklar masum olduklarını, tape konuşmalarının kendilerine ait olduğunu ama bunların tek başına delil olamayacağını söyledi.

2011'DEKİ CEMT ALGISI ÇOK BAŞKAYDI
- 2011'de toplum, devlet ve siyasiler tarafından okul açan, hayır işleri yapan bir Cemaat algısı vardı. Bizlerde de böyle bir algı vardı.

MEHMET ALAKUŞ'LA KONUŞUNCA 'ACABA' MI DEDİM
- O dönem '12numara.org'un kurucusu Mehmet Alakuş'la Beyaz TV'de röportaj yaptık. Alakuş bana ısrarla bunun bir Cemaat operasyonu olduğunu, onları çok iyi tanıdığını belirtti. Aslında o gün ben biraz "Acaba" mı dedim. Hatta Alakuş bana Ergenekon ve Balyoz'un arkasında bu kamu görevlilerinin olduğundan bahsetti.

- Bu operasyonun sebebi Fenerbahçe'yi ele geçirmek, Aziz Yıldırım'ı tasfiye etmek, hükümeti Fenerbahçe ile karşı karşıya getirmek gibi farklı sebepler olabilir.

HEDEF FENERBAHÇE VE AZİZ YILDIRIM'DI
- Çok açık ki (bugün anlıyoruz) hedef Fenerbahçe ve/vela Aziz Yıldırım'dı. Operasyona bazı menajerler yem olarak sokulmuştu (Bunu o günlerde de söylemiştim). Ben o gün devletçe atanmış, güvenilen adalet ve kolluk görevlilerinin böylesine bir kumpasa girişeceklerine asla ihtimal vermedim.

BAZI TAKIMLAR VE KİŞİLERİN TAPELERİ AYIKLANMIŞTI
- Yine düşünüyorum ki, bazı takımların tapeleri ayıklanmış, bazı şahıslar soruşturma dışında bırakılmışlardır. Hatta bazı TFF görevlilerinin bu operasyonu önceden bildiklerini düşünüyorum. Bunu Lütfi Arıboğan'ın suratına da söyledim.

ARIBOĞAN'A 'SEN BU OPERASYONU BİLİYORDUN' DEDİM
- Arıboğan'ın tapelerini okuyunca çok dikkatli, az ve kontrollü konuştuğunu hissettim. Ona, "Lütfi sen bu operasyonu önceden biyordun değil mi" diye sordum ama "Hayır" dedi.

FENERBAHÇELİLER BENDEN ÖZÜR DİLEMELİ
- Ve siz bana küfreden Fenerbahçelilere sesleniyorum; benden özür dilemelisiniz. Hakkımı yediniz beni cok üzdünüz. Bugün için kendimi Fenerbahçelilerin yerine koyduğumda, yaşadığınız acı ve üzüntüyü de anlıyorum. Ama siz de kendinizi benim yerime koyun, babanız yaşındaki bir adamı Fenerbahçe düşmanı ve kumpas işbirlikçisi ilan ettiniz. Yazık, yazık çok yazık.

O DÖNEMDE PROGRAMIN MODERATÖRÜ GÖKTUĞ SEVİNÇLİ İDİ
- Gelelim Ertem Şener, Rasim Ozan Kütahyalı ve benim o günkü konuşmalarıma... O gün için devletçe makbul birçok siyasetçinin icazet aldığı bir cemaat için bizim de olumlu düşünüp konuşmalar yapmamız doğaldır. Kaldı ki o dönemlerde moderatör Ertem değil Göktuğ idi. Bugün her kim ki PDY ya da FETÖ örgütünü savunur, o kişi darbeci ve vatan hainidir.

BEN VE ARKADAŞLARIM BİLEREK YANLIŞ YAPMADIK
- Herkes benden özür dilememi bekliyor. Ben ve arkadaşlarım bilerek yanlış yapmadık. O dönem devletin, istihbaratın farkedemediği bir yapıyı biz nasıl farkedecektik. Asıl özrü ben ve arkadaşlarım sizden bekliyoruz. Bizi kumpasçılarla, milletine bomba atanlarla bir tutmanız yanlıştır.

- Son 30 yılın Genelkurmayları bu illegal yapıyı farkedememişler de 3-5 tane spor yorumcusu mu farkedecekti?

ERTEM ŞENER O YAPININ OKULLARINDA OKUDU AMA...
- Gelelim Ertem'e... O yapının okullarında okumuş olsa da dün de bugün de milletinin yanındadır.

- Gelelim Rasim Ozan Kütahyalı'ya... Seversiniz sevmezsiniz ama o, bugünleri medyada ilk görenlerdendir. Hava Kuvetleri'ndeki FETÖ'cü pilotlardan ilk bahseden odur.
(Hürriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr