Ağrı'da oto elektrikçi Fatih Yılmaz, Hatice Yılmaz ile 8 yıl önce evlendikten sonra, 5 yıl boyunca çocukları olmadı. Daha sonra tedavi ile 3 yıl önce 'Ecrin' isimli kızları dünyya gelen Hatice Yıldız, ikinci kez anne olmak istedi. Hatice ve Fatih Yılmaz çifti ise, müjdeli haberi kısa süre sonra aldı. Doktorlar tarafından Ağrı'da yapılan kontrollerde Hatice Yılmaz'ın beşiz beklediği ortaya çıktı. Doktorlar beşiz bebeklerin doğumunun riskli olabileceğini belirterek Yılmaz çiftine, daha donanımlı bir hastanede doğumu yapmalarını önerdi. Yılmaz çifti bunun üzerine iki ay önce Bursa'daki akrabalarının yanına gelerek yerleşti.

Hatice Yılmaz,daha önce doktorların 3'ü kız 2'si erkek dediği bebeklerini erken doğum ile beş kız olarak dünyaya getirdi. Doruk Özel Yıldırım Hastanesi'nde yaklaşık bir saat süren doğum sonrası kiloları 800 ila bin 90 gram arasında değişen 5 kız çocuğu hayata gözlerini açtı. Bebeklerin küvezde bakım altına aldıklarını söyleyen Hastaneninin Yeni Doğan Bakım Uzmanı Dr.Birgül Mutlu, "Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden takipli bir gebelikti. Bir hafta önce baba bize gelerek erken doğum olacağını ve doğumlarını bizde gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Aileye yardımcı olmak istedik. Çocuklarımız gayet sağlıklı. Her erken doğum gibi çocuklarımızın yakın takibi gerekiyor. En az 3 ay kuvözde kalmaları lazım. İnşallah hepsini buradan taburcu edeceğiz" dedi.

Doğumu gerçekleştiren Dr. Nuray Boyar ise, ?Beşiz çocukların dünyaya gelmesi literatürde oldukça nadir. Bu çocukların 28'nci haftaya kadar gelmeleri çok umut vaat etti. Yeni doğan bu bebekler için riskler tabii ki var. Ama ekip olarak oldukça donanımlıyız. Gelişecek risklerle ilgili mücadele etmeye hazırız dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr