Suriye hükümetine ait savaş uçakları, El Bab yönünde ilerleyen Türk askerini hedef aldı. Hazvan köyü, Kifeyr mezrasında gerçekleşen saldırıda 3 asker şehit olurken 1’i ağır 10 Türk askeri de yaralandı. Akşam saatlerinde, ikinci bir saldırının ardından, Türkiye’ye 7 yaralı asker daha getirildi. Saldırının Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinin yıldönümünde meydana gelmesi dikkat çekti.

 

Adana Valiliği’nin girişinde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 2 kişi öldü, 33 kişi yaralandı. Aracın patladığı yerde üç metrekarelik çukur oluşurken çevrede bulunan çok sayıda binanın da camları kırıldı. Saldırının ardından bomba yüklü ikinci bir araç tespit edildi. Sürücüsü vurularak durdurulan araçtaki patlayıcı etkisiz hale getirilirken saldırıyla ilgili soruşturmada 5 kişi gözaltına alındı.

 

AB’nin yasama organı Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulması yönünde karar aldı. 479 evet oyuyla kabul edilen kararda, OHAL kapsamında devreye sokulan orantısız baskıcı önlemler kınanırken “Temel hak ve özgürlükler ihlal ediliyor. HDP’den 10 vekil tutuklandı, binlerce kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı, 150 gazeteci de cezaevinde” denildi.

 

Merkez, TL’de görülen sert kayıplar nedeniyle faizleri artırsa da karar, kuru dizginlemeye yetmedi. AP’nin çağrısının ardından tırmanışa geçen dolar 3.4499 TL ile yine rekor kırdı.

 

Şırnak’ta Cudi Dağı’nda düzenlenen operasyonda araziye önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Tuncay Arslan şehit oldu, 2 asker ile 3 korucu yaralandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr