Gazeteci Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’nın yerel bir internet sitesinin organizasyonu ile Bayrampaşa’da katlettiği Abdi İpekçi’nin ismini taşıyan cadde üzerindeki Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde şov yapmak istediği “Kıyamet Yaklaşırken, İnsanlık çökerken Tek Çare İslam” isimli panel tepkiler üzerine iptal edildi. Belediye, sosyal medyadaki tepkiler ve protesto çağrıları üzerine salon tahsisini iptal ederken, Ağca ise akşam kültür merkezi önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Tepkilerin artması üzerine Bayrampaşa Belediyesi geri adım atarak panel için tahsis edilen salonu iptal etti. Etkinliği organize eden internet sitesinin sahibi Yılmaz Birinci yaptığı açıklamada,“Etkinlik ile ilgili bir sıkıntı var. Biz kültürel amaçlı bir organizasyon yapmak istedik. Ancak bazı gruplar tepki gösteriyor. Belediye, de sıkıntı çıkmaması için, etkinliğin iptal edilmesinden yana. Belediye de haklı olarak, sorun yaşamak istemedi” dedi.

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Bugün Bayrampaşa’da tarihe geçecek bir yanlıştan dönüldü” denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr